Δήμος Τσιάρας: “Ο στόχος του Μ. Αλέξανδρου Ξηροποτάμου πέρα από το πρωτάθλημα είναι και η διατήρηση του αήττητου”

0
5961

Συνέντευξη με τον παίκτη του Μ. Αλεξάνδρου Ξηροποτάμου Δήμο Τσιάρα

Στα «Χ» μίλησε ο παίκτης του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμου Δήμος Τσιάρας, άνθρωπος που επέστρεψε πριν από 3 χρόνια στην ομάδα μετά το πέρασμα του από τη Δόξα Δράμας, ώστε να βοηθήσει τον αγαπημένο του Μέγα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ ΕΠΣ.
Την περσινή χρονιά επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα ο Ξηροπόταμος και ο Δήμος Τσιάρας επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του για την βοηθήσει στην σωτηρία, καθώς ο Μέγας ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή. Την περσινή χρονιά ο Ξηροπόταμος δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε.
Τη φετινή χρονιά ο Ξηροπόταμος βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον Αστέρα Κουδουνίων και διεκδικούν την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ. Ο Δήμος Τσιάρας αν και αμυντικός ποτέ δεν ξεχνάει την τέχνη του γκολ αφού στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αγωνιζόταν ως επιθετικός και την φετινή χρονιά βοήθησε αρκετά με τα γκολ που πέτυχε.
Στα «Χ» ο Δήμος Τσιάρας μίλησε για τη φετινή χρονιά του Ξηροποτάμου, για το αήττητο που έχει η ομάδα, για τον Τάκη Στάμογλου, για το πέρασμα του από τη Δόξα Δράμας και πώς έφτασε ο Ξηροπόταμος από την καταξίωση στην καταστροφή.

Δύο λόγια για την φετινή πορεία του Μ. Αλέξανδρου Ξηροποτάμου;
Προς το παρόν η φετινή χρονιά κυλά καλά, μας βρίσκει στην πρώτη θέση μαζί με τα Κουδούνια και πιστεύω θα παλέψουμε ως το τέλος για την πρώτη θέση.

Είναι στόχος της ομάδας, αν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, πέρα από την πρώτη θέση να διατηρήσει το αήττητο;
Ναι, στόχος της ομάδας είναι το αήττητο και το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ξηροποτάμου δεν είναι για αυτήν την κατηγορία.

Πιστεύεις ότι, αν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, η πρώτη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική με τα Κουδούνια ή θα ρυθμίσουν την κατάσταση άλλες ομάδες;
Όταν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι θα κριθεί στο μεταξύ μας παιχνίδι η πρώτη θέση έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Πώς είναι να δουλεύεις με το δάσκαλο (Τάκη Στάμογλου), είναι ένα έξτρα κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή;
Ο δάσκαλος είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο και ξέρει να παίρνει το 100% του κάθε ποδοσφαιριστή μέσα στον αγώνα και φέτος που έχουμε και πιτσιρίκια στην ομάδα τα βοηθά με την εμπειρία του.

Ως ποδοσφαιριστής το επίπεδό σου είναι για μεγαλύτερη κατηγορία. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να παραμείνεις στον Ξηροπόταμο και να παίξεις στη Β’ κατηγορία;
Μετά από τον περσινό υποβιβασμό ούτε έκανα σκέψη να φύγω από την ομάδα, γιατί το γήπεδο και η ομάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Με την ομάδα έχω ζήσει αξέχαστες στιγμές και καλές και κακές και με υποβιβασμούς και με ανόδους. Επίσης έχουμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές που αγαπούν την ομάδα πραγματικά και τη βάζουν πάνω από χρήμα και συμφέρον όπως είναι ο Γεώργιος Δημίου, ο Τάσος Δημίου ο Κώστας Κιουμουρτζής, ο Γεώργιος Λουκάς, ο Χαρίσκος ο Άγγελος που παρέμειναν και φέτος σε αυτήν την κατηγορία που η ποιότητα τους είναι για παραπάνω κατηγορία.

Με τον Ξηροπόταμο έζησες σε 3 χρόνια Πρωτάθλημα και άνοδο στη Γ’ Εθνική, μια σεζόν στη Γ’ Εθνική με βαριά ονόματα, αλλά από την καταξίωση έφτασε πέρσι να παλεύει για την επιβίωσή της. Είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν για κάθε ομάδα αυτό που ζήσατε πέρσι;
Την ομάδα την ζω πολλά χρόνια, γιατί, όπως σου είπα, το γήπεδο και η ομάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Στην περίοδο της Γ’ εθνικής έγιναν τραγικά λάθη που είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για ομάδες και έτσι ήρθε ο υποβιβασμός. Πέρσι μετά τον Ιανουάριο που γύρισαν αρκετά παιδιά που είχαμε και αλλαγή διοίκησης στον δεύτερο γύρο κάναμε πορεία πρωταθλητισμού αλλά δυστυχώς ήρθε το μοιραίο.

Από πέρσι την ομάδα την τρέχει ο Δημήτρης Μητρούσης και άλλα άτομα που φόρεσαν την φανέλα του Μέγα όπως π.χ. ο Κώστας Χατζηπάντου. Πώς είναι η συνεργασία σου με τη διοίκηση και πώς σου φαίνεται η λειτουργία της ομάδας σήμερα;
Ναι, αίτημα όλων των παιχτών ήταν να αναλάβει την ομάδα ο Τάκης Μητρούσης που τον είχαμε προπονητή στις ακαδημίες και αργότερα κάναμε και συμπαίκτες και από πέρσι τον έχουμε και πρόεδρο. Μας έχει σαν παιδιά του και κοιτάζει να μην μας λείπει ΤΙΠΟΤΑ. Ένας άνθρωπος που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο που αγαπά πραγματικά την ομάδα και έχει περάσει από όλα τα πόστα αμισθί.

Πώς ήταν το πέρασμα σου από τη Δόξα Δράμας;
Ναι έχω περάσει 1 χρόνο από τη Δόξα Δράμας. Ήταν μια ωραία εμπειρία, είδα πως δουλεύουν επαγγελματικά, έμαθα πολλά πράγματα από επαγγελματίες προπονητές και από έμπειρους συμπαίκτες που με βοήθησαν. Ήταν για μένα τιμή που πέρασα από τη Δόξα Δράμας και έκανα συμπαίκτης με αρκετά έμπειρους όπως είναι ο Δημήτρης Γελαδάρης που τον ξέρει όλη η Ελλάδα για την ποδοσφαιρική αξία του.

Πώς κρίνεις την πορεία της και το μέλλον της;
Πιστεύω και ελπίζω η Δόξα Δράμας ότι θα βρει το δρόμο της γιατί είναι η ομάδα της πόλης μας και θέλω να την βλέπω στην ανώτερη κατηγορία της Ελλάδας.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Πιστεύω πως υπάρχει ταλέντο, αλλά χρειάζεται υπομονή και δουλεία από τους ποδοσφαιριστές.

Ποια είναι η κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο και πώς είναι η κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
Τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες ήταν ισχυρότερες σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.
Πώς αντιμετωπίζει η οικογένεια του Ξηροπόταμου όλη αυτή την περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

Είδαμε στα social media ένα πολύ ωραία σποτάκι που ετοίμασε η ακαδημία του Ξηροποτάμου. Τελικά το ποδόσφαιρο διαδραματίζει και κοινωνικό ρόλο;
Ναι, η ακαδημία τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλά οργανωμένη και αξίζουν συγχαρητήρια και στις μητέρες των παιδιών που τρέχουν την ομάδα και ήταν ιδέα τους αυτό το σποτάκι που ανέβηκε στην σελίδα της ομάδας. Και βέβαια το ποδόσφαιρο διαδραματίζει και κοινωνικό ρόλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ