Δημοτικό Ωδείο Δράμας: Ολοκληρώνεται αύριο η 2η Θερινή Διεθνής Μουσική Ακαδημία

0
2411

«Είναι ουσιαστικά εξειδικευμένες σπουδές υψηλού επιπέδου» δηλώνει στα «Χ» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Γ. Δεμερτζής


 

Ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 8 Ιουλίου η 2η Θερινή Διεθνής Μουσική Ακαδημία, που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Στο πλαίσιο του θεσμού πραγματοποιούνται θερινά σεμινάρια Βιολιού, Πιάνου, Κιθάρας, Μονωδίας, Τσέλου, Τρομπέτας, Φλάουτο, Όμποε, Διεύθυνση Χορωδίας, Πνευστών Μουσικών Οργάνων, Ανωτέρων Θεωρητικών – Σύνθεσης, Συνόλων Μουσικής Δωματίου αλλά και Οργάνωσης Μπάντας & Πνευστών Οργάνων.
Στόχος της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας είναι η προσφορά μαθημάτων και δράσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, τα οποία συνδυάζονται με γενικές γνώσεις, πρακτική εξάσκηση και σκηνική εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο η παραμονή στην πόλη της Δράμας μπορεί να αποτελέσει και μια καρποφόρα εμπειρία τέχνης και πολιτισμού.
«Είναι μια διοργάνωση την οποία ξεκινήσαμε από πέρσι και φέτος λειτουργεί για δεύτερη χρονιά με καθηγητές σπουδαίους μουσικούς διεθνούς φήμης. Διδάσκοντες είναι οι Duo Melis Susana Prieto & Αλέξης Μουζουράκης στην Κιθάρα (Ορχήστρα Κιθαριστών), ο Γουβέλης Τίτος – Πιάνο & Μουσική Δωματίου, ο Γεώργιος Δεμερτζής στο Βιολί και Μουσική Δωματίου, ο Νικολός Δημόπουλος στο Φλάουτο, ο Γεράσιμος Ιωαννίδης στην Τρομπέτα & Οργάνωση Μπάντας, η Αγγελική Καθαρίου στη Μονωδία, η Βασιλική Κατσούκα στη Διεύθυνση Χορωδίας, ο Δημήτρης Κίτσος στο Όμποε, ο Άγγελος Λιακάκης στο Τσέλο & Μουσική Δωματίου, η Δρ. Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, ο Δρ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Καμπάνης Σαμαράς στα Ανωτέρα Θεωρητικά & Σύνθεση και η Πέννυ Σωφρονιάδου – Σοπράνο. Η Θερινή Μουσική Ακαδημία είναι η ίδια ένα κάλεσμα σε όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για τη μουσική και θέλουν να ενισχύσουν τα προσόντα και την παιδεία τους. Γίνονται master classes, συναυλίες και άλλα μαθήματα. Είναι ουσιαστικά εξειδικευμένες σπουδές υψηλού επιπέδου» τόνισε μεταξύ άλλων στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Η δεύτερη διοργάνωση, φέτος είχε μεγάλη επιτυχία με πάνω από 97 συμμετοχές από τη Δράμα, την γύρω περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα. Τα μαθήματα γίνονται στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, που όλη αυτή την εβδομάδα είχε κατειλημμένες αίθουσες.
«Η Δράμα όφειλε να έχει ένα τέτοιο θεσμό, διότι έχει υψηλή μουσική παιδεία. Η περίοδος του καλοκαιριού επιλέχθηκε προκειμένου να έχει προηγηθεί η περίοδος της εκπαίδευσης στο Δημοτικό Ωδείο και οι εξετάσεις των σπουδαστών. Παράλληλα αυτή η περίοδος διευκολύνει και όλους αυτούς τους φίλους της μουσικής που θέλουν να επισκεφθούν τη Θερινή Ακαδημία Μουσικής χωρίς να έχουν να σκεφτούν πράγματα που θα τους δέσμευαν επαγγελματικά σε κάποια άλλη περίοδο του χρόνου. Με το θεσμό αυτό αναδεικνύεται το έργο των μουσικών αλλά και του ίδιου του Δημοτικού Ωδείου στο οποίο σήμερα φοιτούν 550 σπουδαστές με τη βοήθεια 70 καθηγητών μουσικής» τόνισε ο κ. Δεμερτζής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!