Δωρεά 109 παιδικών βιβλίων στην Παιδιατρική του νοσοκομείου

0
5319

Σε μια ακόμα αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου

Σε μία εξαιρετικά αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου δωρίζοντας δεκάδες βιβλία στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Δράμας την Παρασκευή. Συνολικά παραδόθηκαν 109 παιδικά βιβλία. Τα βιβλία συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «χαρίζω ένα βιβλίο», που έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου. Στην κίνηση αυτή συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δοξάτου με την προσφορά 15 βιβλίων.
Η κα Αθανασία Θεοδωρίδου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», είπε ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Μαΐου». «Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε από τα παιδιά και τους μεγάλους να συγκεντρώσουν βιβλία που έχουν διαβάσει και είναι σε καλή κατάσταση ή καινούργια βιβλία, προκειμένου να τα χαρίσουν στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Δράμας. Το κάθε βιβλίο θα έπρεπε να είχε και μια αφιέρωση από το παιδί που το χάρισε. Θέλαμε να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη στην Παιδιατρική κλινική προκειμένου τα παιδιά που νοσηλεύονται να μπορούν στη φάση της αποθεραπείας τους, να μπορούν να διαβάσουν ένα παραμύθι ή ένα άλλο βιβλίο και να είναι πιο ευχάριστη η διαμονή τους εκεί» εξηγεί η κα Θεοδωρίδου.
Στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Δράμας υπάρχει μεν βιβλιοθήκη πλην όμως υποτυπώδης, η οποία χρειάζεται μια εκ νέου διαμόρφωση. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου προσφέρθηκε να βοηθήσει σε ότι απαιτείται να γίνει για την αναβάθμιση του χώρου της βιβλιοθήκης και ξεγνοιασιάς των παιδιών που νοσηλεύονται. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου θεωρεί ότι ίσως θα μπορούσε να επεκτείνει τη δράση του στη δημιουργία βιβλιοθηκών και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, ώστε οι άνθρωποι που νοσηλεύονται να περνούν πιο ευχάριστα την ώρα τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο.
Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία συγκέντρωσης βιβλίων από τον περασμένο Ιούνιο, η ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου ήταν πάρα πολύ μεγάλη τόσο από τα παιδιά τα οποία έφεραν τα βιβλία αλλά και από τους ενήλικες που ευαισθητοποιήθηκαν και έσπευσαν να αγοράσουν βιβλία για τον σκοπό της πρωτοβουλίας. Σημαντική, όπως αναφέρει η κα Θεοδωρίδου, ήταν και η βοήθεια του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δοξάτου ο οποίος συντονίστηκε με την πρωτοβουλία και συγκέντρωσε περίπου 15 βιβλία τα οποία προστέθηκαν σε αυτά που είχαν συγκεντρωθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ