Δωρεά PCR στο νοσοκομείο από την ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

0
6384

Δικό του μοριακό αναλυτή ανίχνευσης Covid-19 αποκτά το νοσοκομείο Δράμας
Ιουλία Χαϊδά στα «Χ»: «Είμαστε πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία»

Με δεύτερο μοριακό αναλυτή για εξετάσεις covid-19 εξοπλίζεται το Νοσοκομείο της Δράμας. Ο νέος αυτός αναλυτής θα ανήκει στο Νοσοκομείο Δράμας, μετά από δωρεά της μαρμαροβιομηχανίας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Ο εξοπλισμός παραγγέλθηκε από την εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα και η καταβολή του ποσού της αγοράς του έγινε την Παρασκευή, όπως δήλωσε στα «Χ» η αντιπρόεδρος της εταιρείας και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης κ. Ιουλία Χαϊδά, συμπληρώνοντας ότι ο μοριακός αναλυτής θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο της Δράμας πιθανόν εντός της εβδομάδας.
Ο εξοπλισμός RT-PCR που αποτελεί σύστημα για τη μοριακή ανίχνευση του Covid-19 έχει συνολικό κόστος 44.000 ευρώ και αποφασίστηκε να δωριστεί από την εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε. μετά από συνεννοήσεις που προηγήθηκαν με τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Μπλούχο.
«Προχωρήσαμε στην απόφαση της δωρεάς μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Μπλούχο ότι προτίθεται το Νοσοκομείο της Δράμας και η διοικήτρια η κ. Καρατζόγλου να αγοράσουν έναν μοριακό αναλυτή για να γίνονται εκεί τα τεστ PCR και να μην τα στέλνουν στη Θεσσαλονίκη ή την Αλεξανδρούπολη. Ενημερωθήκαμε ότι θα ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον Νομό Δράμας με την πανδημία, εάν μπορούμε, ως ιδιωτική επιχείρηση να συνδράμουμε στην αγορά του εξοπλισμού. Από ό,τι είχα μάθει, είχαν ήδη προθυμοποιηθεί ο Δήμος Δράμας και ο Δήμος Νευροκοπίου να βοηθήσουν ως ένα ποσό για την προμήθεια των αντιδραστηρίων και έτσι εμείς αποφασίσαμε να διαθέσουμε ποσό της τάξης των 44.000 ευρώ για την αγορά του εξοπλισμού του PCR φροντίζοντας στην υγεία των Δραμινών».
Όπως εξήγησε στα «Χ» η κα Ιουλία Χαϊδά, δεν πρόκειται για την πρώτη κίνηση της εταιρείας στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης προς την τοπική κοινωνία. «Ήταν η πρώτη δωρεά που κάναμε στο Νοσοκομείο της Δράμας, αλλά εμείς είμαστε πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία γιατί δραστηριοποιούμαστε στον Νομό Δράμας, κυρίως στην περιοχή του Βώλακα που έχουμε το μεγαλύτερο λατομείο μας. Εκτός από το λατομείο στον Βώλακα η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. λειτουργεί και άλλα λατομεία στον Νομό Δράμας. Πάντα ενισχύουμε και βοηθούμε, όπως κάναμε και με την περίπτωση της ανακαίνισης και αναστύλωσης της εκκλησίας του Βώλακα. Είμαστε κοντά στην τοπική κοινωνία σε ό,τι μας ζητά».
Σε ό,τι αφορά την πανδημία ο κλάδος του μαρμάρου δεν είναι μόνο συμπαραστάτης της τοπικής κοινωνίας στα προβλήματα που παρουσιάζονται, αλλά και ένας παραγωγικός κλάδος που ταυτόχρονα πλήττεται σημαντικά από αυτήν. «Τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης έχουν πληγεί πάρα πολύ από την υγειονομική κρίση. Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη της ICAP που κάναμε πρόσφατα, η μείωση του κύκλου εργασιών για το 2020 προβλέπεται να κυμανθεί στο 35%».
Σχετικά με τον βαθμό στήριξης της ελληνικής πολιτείας στον πληττόμενο κλάδο της ελληνικής μαρμαροβιομηχανίας, η κα Χαϊδά απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ» επεσήμανε ότι: «Δεν μπορώ να πως ότι δεν υπάρχει στήριξη. Από την αρχή ενταχθήκαμε, βέβαια με προσπάθειά μας, στους ΚΑΔ που πλήττονται, οπότε είμαστε και εμείς στο πλαίσιο των ευνοϊκών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Βέβαια, έχουμε ζητήσει με επιστολή μας προς τον πρωθυπουργό χρηματοδότηση κάποιων κινήσεων και δράσεων οι οποίες πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Είμαστε σε στάση αναμονής ως προς αυτό. Είμαστε σε επικοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή της η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. σχετικά με τη δωρεά στο Νοσοκομείο της Δράμας αναφέρει: «Η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, προχωρά στην έμπρακτη στήριξη του Νοσοκομείου Δράμας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ήδη προμηθευτεί και προσφέρει στο Νοσοκομείο Δράμας τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την λειτουργία του RT-PCR (σύστημα για την μοριακή ανίχνευση του Covid-19) με συνολικό κόστος €44.000.
Η Αντιπρόεδρος της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κα Ιουλία Χαϊδά, δήλωσε σχετικά: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων μας. Ανήκουμε σε έναν από τους κλάδους που πλήττεται σημαντικά από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ωστόσο αυτές τις ώρες πολυτιμότερο όλων είναι η υγεία μας.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, στον βαθμό που μας αναλογεί, στηρίζοντας το Νοσοκομείο της Δράμας. Η σκέψη μας είναι κοντά στους ασθενείς με covid-19 και στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Δράμας, αλλά και όλων των νοσοκομείων της χώρα μας. Ευχόμαστε όλο αυτό που περνάμε σύντομα να αποτελέσει μια θλιβερή ανάμνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ