Δωρεά σε Μονή του Αγίου Όρους όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας

0
3753

Το αυτοκίνητο παρέμενε παροπλισμένο και πλέον ξαναπαίρνει «ζωή» με έναν διαφορετικό ρόλο.

Τη δωρεάν χορήγηση στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους ενός παλιού πυροσβεστικού οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας μάρκας DODGE, τύπου DACOTA, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας αποφάσισε το επιτελείο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το παροπλισμένο όχημα της Π.Υ. Δράμας θα πάρει και πάλι ζωή προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε άλλη θέση και αφού πρώτα ελεγχθεί από το Πυροσβεστικό συνεργείο Θεσσαλονίκης το οποίο θα αφαιρέσει από το όχημα τις πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς και κάθε διακριτικό σήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το παλιό όχημα (τύπου αγροτικού οχήματος) με τοποθετημένη αντλία και δεξαμενή στην καρότσα του, είναι βενζινοκίνητο όχημα παλαιότερης τεχνολογίας που είναι στην κατοχή της Π.Υ. Δράμας από την περίοδο πριν το 1998. Το όχημα που παρέμεινε σε απόσυρση εδώ και χρόνια, επρόκειτο να μεταφερθεί στον ΟΔΔΥ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού). Είναι το ένα από τα δυο οχήματα αυτού του τύπου που έχει στην κατοχή της η Π.Υ. Δράμας. Τελικώς με πρόσφατη απόφαση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής αποφασίστηκε να συντηρηθεί για να σταλεί στην Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στόλος των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δράμας είναι σαφώς νεότερης γενιάς. Τα περισσότερα από τα πυροσβεστικά οχήματα, όπως είναι γνωστό, στάθμευσαν με άβολο τρόπο και πλήρως εκτεθειμένα γύρω από το κτίριο όπου εδρεύει εδώ και δεκαετίες η υπηρεσία, επί της οδού Εθνικής Αμύνης στον δρόμο προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ωστόσο, πολύ πρόσφατα (μέσα στο 2020) το πρόβλημα φύλαξης τους σε έναν πιο ενδεδειγμένο χώρο έγινε πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, με απόφαση της Κοινότητας Δράμας τον Φεβρουάριο του 2020, την οποία ενέκρινε στη συνέχεια και το Δημοτικό Συμβούλιο, παραχωρήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το ανοικτό περιφραγμένο γήπεδο που υπάρχει ακριβώς απέναντι από τον Πυροσβεστικό Σταθμό για τις ανάγκες στάθμευσης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ζητήσει τον εν λόγω χώρο που έχει έκταση 302 τ.μ. με σκοπό να σταθμεύσει εκεί πυροσβεστικά οχήματα κάτω των 3,5 τόνων. Το αίτημα αφορούσε την ανάγκη στάθμευσης δυο επιβατικών τζιπ, μίας “Καναδέζας”, ενός 9θέσιου λεωφορείου και τριών νέων οχημάτων – ενός ακόμη τζιπ, ενός φορτηγού με καρότσα και δεξαμενή 0,5 τόνου νερού και ενός φορτηγού με καρότσα γενικής χρήσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχετικό αίτημά της προς τον Δήμο Δράμας η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι στην περίπτωση που το αίτημα για την παραχώρηση του δημοτικού οικοπέδου, που βρίσκεται δίπλα της, δεν γίνει αποδεκτό, τότε τα οχήματα της θα σταθμεύουν αναγκαστικά στο πεζοδρόμιο γύρω από τις σημερινές εγκαταστάσεις της καταλαμβάνοντας χώρο επί του οδοστρώματος και θα είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και σε τυχόν φθορές (εσκεμμένες ή όχι) συνδέοντας το αίτημα της ευθέως με την ασφάλεια του μηχανολογικού της εξοπλισμού. Τελικώς, το πρόβλημα έγινε κατανοητό από τον Δήμο Δράμας και δρομολογήθηκε η λύση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ