Δωρεάν περιποίηση στο δημαρχείο και Lady’s Walk στο πλαίσιο της Γιορτής της Γυναίκας

0
170

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά Δήμου Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας και του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ενδιαφέρουσες δράσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των Γυναικών στις 08 και 12 Μαρτίου 2023.
Την Τετάρτη 08-03-2023 στις 16: 30μ.μ. στο πλαίσιο της δράσης «Η γυναικεία περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια» στο φουαγιέ του δημαρχείου Δράμας, μαθητές και μαθήτριες από το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας του Τμήματος Αισθητικής, και το ΙΕΚ ΔΥΠΑ Δράμας του τμήματος Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής αλλά και από το ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Δράμας του τμήματος Κομμωτικής, θα περιποιηθούν δωρεάν γυναίκες του Δήμου μας.
Παράλληλα, η κα. Βασιλική Τζίρκα Δερματολόγος, θα μιλήσει για την σημασία της περιποίησης των γυναικών με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σε συμμετοχικές διαδικασίες, λήψη αποφάσεων κλπ. Θα βραβευθούν πέντε γυναίκες που κατοικούν στο δήμο μας και σε μεγαλύτερη ηλικία πέτυχαν να εισαχθούν την περσινή σχολική χρονιά σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες θα προσφερθούν λουλούδια και έπαινοι.
Ο δήμος παρέλαβε την λίστα γυναικών από την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης αλλά για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων τα ονόματα τους δεν αναφέρονται.
Την ίδια ημέρα στις 19: 00 μ.μ. στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο: «Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ». Θα προβληθεί δωρεάν η συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμας, η οποία είναι αφιερωμένη στη γυναικεία χειραφέτηση. Πρωταγωνιστούν: η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου η οποία έλαβε για το συγκεκριμένο ρόλο βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Ήμελος κλπ.
Παράλληλα την Κυριακή 12-03-2023 στις 11: 00 π.μ. ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας θα πραγματοποιήσει αγώνα δρόμου 5χλμ. στο κιόσκι Πανοράματος Κορυλόβου στις 11: 00 π.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στον αγώνα αυτό θα μπορούν να πάρουν μέρος όλες οι γυναίκες με οποιοδήποτε τρόπο, τρέξιμο, περπάτημα κλπ. Προτάθηκε λοιπόν η δράση να τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας. Για την ίδια δράση ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας (Σ.Δ.Υ.Δ) έκανε γνωστό ότι πρόκειται για πεζοπορική διαδρομή με την επωνυμία Περίπατος Γυναικών – Lady’s Walk. Είναι μια διαδρομή χωρίς υψομετρικές εξάρσεις που διασχίζει κατά μήκος το δασάκι του περιφερειακού δρόμου του Κορυλόβου, μέχρι το κιόσκι του μνημείου πεσόντων στην άλλη άκρη της εισόδου στον Κορύλοβο και επιστροφή πάλι στο σημείο εκκίνησης. Η διαδρομή μπορεί να ολοκληρωθεί είτε δρομικά (τρέχοντας) είτε πεζοπορικά. Δεν θα υπάρξει κατάταξη, μιας και η εκδήλωση είναι μια δράση που τιμά την Ημέρα της Γυναίκας και όχι αγώνας. Γι’ αυτό και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.
Οι τελικές αποφάσεις του δήμου για τις δυο ημέρες δράσεων για τη Γιορτή της Γυναίκας θα ληφθούν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ