Δράση Περιβαλλοντικής Αφύπνισης στο Σπιτάκι της Ένωσης Κυριών Δράμας στην Ονειρούπολη Δραμας

- Η εκπαιδευτικός Ελένη Αμανατίδου παρουσιάζει εκπαιδευτικά βιβλία με επιτραπέζια παιχνίδια για την περιβαλλοντική αφύπνιση και την διαφορετικότητα σε μια δράση στην Ονειρούπολη Δράμας

0
471

Την Δευτέρα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί δράση με θέμα την Περιβαλλοντική Αφύπνιση των παιδιών αλλά και την εξοικείωσή τους με την διαφορετικότητα, στο «Σπιτάκι της Ένωσης Κυριών Δράμας».
Προσκεκλημένη και υπεύθυνη της δράσης θα είναι η νηπιαγωγός ειδικής αγωγής του 1ου Νηπιαγωγείου Δοξάτου, εθελόντρια της WWF, μέλος των Special Olympics και συγγραφέας και δημιουργός του βιβλίου και επιτραπέζιου παιχνιδιού «Δασοπερπατήματα, Ζω και Νοιάζομαι», κ. Ελένη Αμανατίδου.


Στην δράση στην οποία θα συμμετέχουν παιδία θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό βιβλίο «Δασοπερπατήματα Ζω και Νοιάζομαι», από τις εκδόσεις Cambia, το οποίο εκπαιδεύει με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά στο πώς να φέρονται απέναντι στην φύση. Πρόκειται για ένα διαδραστικό βιβλίο περιβαλλοντικής αφύπνισης, ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης σε θέματα εθελοντισμού και προστασίας της φύσης, καθώς συνοδεύεται και από ένα επιτραπέζιο επιδαπέδιο παιχνίδι. Όπως ανέφερε η συγγραφέας του Ελένη Αμανατίδου «τα ‘Δασοπερπατήματα Ζω και Νοιάζομαι’ μιλούν για την προστασία του δάσους και την δική μας ασφαλή πρόσβαση σε αυτό». Στον χώρο της Ένωσης Κυριών Δράμας, στην Ονειρούπολη θα πραγματοποιηθεί και η επίδειξη αυτού του παιχνιδιού την Δευτέρα το απόγευμα στις έξι.
Ωστόσο το θέμα της δράσης δεν είναι μόνον η περιβαλλοντική αφύπνιση αλλά και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης απέναντι στην διαφορετικότητα και ως παράλληλη δράση θα αναγνωσθεί στα παιδιά και μια ιστορία – παραμύθι που αφορά στην διαφορετικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ