Δρομολογείται μουσείο animation στη Δράμα

0
2547

Υπογράφηκε συνεργασία του Δήμου Δράμας μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Τριμερές πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), τον Δήμο Δράμας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Δράμας «Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ καθηγητής κ. Παναγιώτης Καλδής, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γεώργιος Δεμερτζής εξέφρασαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για κοινό συντονισμό δράσεων σε θέματα παιδείας και πολιτισμού στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής εποχής. Στόχος των τριών φορέων είναι η συγκεκριμένη σύμπραξη να είναι επωφελής τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και για την τοπική κοινωνία της Δράμας.
Κυριότερο αντικείμενο της συνεργασίας θα αποτελέσει η εξειδικευμένη ακαδημαϊκή έρευνα, η εφαρμογή ψηφιακών μεθόδων για την εικαστική γλώσσα και ο σχεδιασμός μέσω νέων τεχνολογιών. Στο εγγύς μέλλον αναμένεται η ανακοίνωση ειδικών δράσεων, όπως η διοργάνωση ημερίδων και κοινού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη Δράμα, αλλά και άλλων στόχων μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών, εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Απασχόλησης του Δήμου Χαϊδαρίου κ. Μάνος Πετούσης, ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθεια».
Μιλώντας στα “Χ” ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής είπε ότι «η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ανοίγει μια καινούργια σελίδα στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων animation στο Δήμο μας. Θα διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία σε όσους τομείς μπορούμε εικαστικούς καλλιτεχνικούς και ότι άλλο συνάδει με τον χώρο ανάπτυξης του πανεπιστημίου. Συζητάμε μάλιστα και τη δημιουργία Μουσείου animation στη Δράμα στο οποίο θα φέρουμε εξοπλισμό – σκηνικά του πανεπιστημίου, τα οποία έγιναν δωρεά στη Δράμα, προκειμένου να δημιουργηθούν και διαδραστικές δράσεις συνεργασίας με τη πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι τομείς συνεργασίας μπορούν να αναπτυχθούν. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι το δεύτερο σε μέγεθος πανεπιστήμιο στη χώρα μας, άρα έχει τεράστιες δυνατότητες και ανοίγονται καινούργιοι δρόμοι μέσα απο αυτή την συνεργασία. Ταυτόχρονα προχωρά πολύ δυναμικά η σχολή κινηματογράφου με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Θέλουμε να προχωρήσει η Δράμα πιο μπροστά στα θέματα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης…».
Σχετικά με το μουσείο animation είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο ισόγειο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Δράμας, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού προς τον Δήμαρχο Δράμας και για την οποία φάνηκε θετικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ