Δυο σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες στη Δράμα

0
1086

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τη ΔΗΜΤΟ Δράμας και από το Σωματείο Υπαλλήλων Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Δράμας.
Μιλούν στα «Χ» ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δράμας Μ. Αμανατίδης και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Δράμας κ. Αν. Ιωαννίδης.

Δυο ακόμα σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες είναι σε εξέλιξη στην πόλη της Δράμας, προκειμένου να συγκεντρωθεί βοήθεια για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από την επέλαση της πρόσφατης κακοκαιρίας. Η πρώτη αφορά τη συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες από τη θεομηνία που έπληξε την Εύβοια, στις αρχές Αυγούστου και η δεύτερη αφορά τους πληγέντες από τις καταστροφές που δημιούργησε ο «Ιανός» στην Καρδίτσα.
Ήδη από τις 16 Σεπτεμβρίου η ΔΗΜΤΟ Δράμας (ΝΔ) ξεκίνησε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας για τους πληγέντες στην Εύβοια. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε χθες με αρκετή επιτυχία, καθώς ανταποκρίθηκαν σε αυτή πολίτες και συλλογικοί φορείς. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δράμας κ. Μιχάλης Αμανατίδης εξήγησε στα «Χ» ότι η πρωτοβουλία αφορά τους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 3000 άστεγοι. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη ΔΗΜΤΟ Δυρφίων Μεσσαπίων του νομού Ευβοίας, η οποία απηύθυνε έκκληση για συγκέντρωση βοήθειας προς τα κεντρικά του κόμματος της ΝΔ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους κατοίκους από τη σφοδρή κακοκαιρία. Μετά από αυτό, το κόμμα της ΝΔ κάλεσε όλες τις τοπικές ΔΗΜΤΟ της χώρας να προχωρήσουν σε συγκέντρωση βοήθειας, κάτι που έγινε και στη Δράμα. Όπως αναφέρει στα «Χ» ο κ. Αμανατίδης, σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετείχαν μαζικά τόσο οι πολίτες όσο και συλλογικοί φορείς, όπως ο Δήμος Δράμας, το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής, η Ένωση Κυριών Δράμας κλπ. Καταλυτική, όπως είπε ο κ. Αμανατίδης, ήταν η βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου που παραχώρησε τον χώρο του ισογείου στο κτίριο της Π.Ε. Δράμας για τη συγκέντρωση της βοήθειας. Η Π.Ε. Δράμας, πέραν των άλλων, παρέδωσε και ανθρωπιστική βοήθεια συμμετέχοντας στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν ήταν σχολικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης, είδη ρουχισμού και νερά θα ταξιδέψουν, ίσως και σήμερα με προορισμό την Εύβοια.
Παράλληλα, μια ακόμη αξιόλογη ανθρωπιστική πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη από το Σωματείο Υπαλλήλων Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Δράμας, που με τη βοήθεια του Δήμου Δράμας και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Δράμας προβαίνει στη συλλογή και τη δωρεάν μεταφορά ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και εμφιαλωμένου νερού για τους πληγέντες από την καταιγίδα «Ιανός» στην Καρδίτσα. Η συλλογή θα περιλαμβάνει ρούχα (γυναικεία, ανδρικά, παιδικά), τα οποία θα πρέπει να παραδίδονται χωριστά σε συσκευασίες, σακούλες ή κούτες. Όπως επίσης, τρόφιμα και φάρμακα που δεν χρειάζονται ψυγείο.
Σημείο συγκέντρωσης θα είναι το Δημαρχείο Δράμας, στο ισόγειο και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια από σήμερα 24/09 μέχρι τις 29/09, καθημερινά: 10.00-14.00 και 17.00- 21.00. Η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται αυστηρά με χρήση μάσκας.
Ο κ. Ανέστης Ιωαννίδης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Δράμας δήλωσε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στην Καρδίτσα όπου υπάρχουν πληγέντες από το καιρικό φαινόμενο “Ιανός”. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε μετά από επικοινωνία που είχαμε με συναδέλφους επαγγελματίες οδηγούς από την περιοχή της Καρδίτσας, οι οποίοι περιέγραψαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί στους πληγέντες, οι οποίοι έχουν χάσει τα υπάρχοντά τους και έχουν ουσιαστικά καταστραφεί οικονομικά από τη θεομηνία. Ο Δήμος Δράμας μας παραχώρησε τον χώρο και πρέπει να πω ότι είναι δίπλα μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στη συγκέντρωση βοήθειας όχι μόνο με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία που αφορά την Καρδίτσα, αλλά και άλλες, διότι τα σοβαρά προβλήματα των πληγέντων εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ