Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Μελέτης Μαυρίδης, π. Δήμαρχος Νευροκοπίου

0
5408
Μελέτης Μαυρίδης

Καθώς ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία καθημερινά αυξάνει στην περιοχή μας, ιδιαίτερη θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Νευροκοπίου η είδηση ότι ο Μελέτης Μαυρίδης έχασε τη μάχη, μετά από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ο Μελέτης Μαυρίδης υπήρξε επί πολλά χρόνια Δήμαρχος Νευροκοπίου με αξιοσημείωτο έργο στον ιδιαίτερο και ακριτικό Δήμο της χώρας. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ήταν μακρά καθώς υπήρξε από τους παλαιότερους αυτοδιοικητικούς άνδρες της Δράμας, με επιδραστική διαδρομή σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Μελέτης Μαυρίδης γεννήθηκε το 1952 στα Λευκόγεια της Δράμας και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων το 1970. Στη συνέχεια φοίτησε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία από την οποία αποφοίτησε το 1974.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος του Κάτω Νευροκοπίου το 1990 και στη συνέχεια ήταν ο πρώτος Επαρχιακός (Νομαρχιακός) Σύμβουλος της Επαρχίας Κ.Νευροκοπίου για το διάστημα 1994-1998.

Το 1998 επανεκλέχθηκε Δήμαρχος, αυτή τη φορά του νέου Διευρυμένου Δήμου Κάτω Νευροκοπίου με τον συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ» με το συντριπτικό ποσοστό 76,80%. Το 2002 επανεκλέχθηκε Δήμαρχος ως επικεφαλής του ίδιου συνδυασμού με ποσοστό 58,07%. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές, το 2006 και ως το 2010, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου καθώς και δεν εκλέχθηκε Δήμαρχος παρότι συγκέντρωσε ποσοστό 48,43%. Το 2010, εκλέχθηκε και πάλι Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δράμας με την παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία» και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη. Ο Μελέτης Μαυρίδης έχει διετέλεσε Πρόεδρος των Αθλητικών Συλλόγων του Κ. Νευροκοπίου επί 10 συναπτά έτη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τα δύο του παιδία, την Ελένη και τον Μηνά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ