«Έχουμε όραμα βατό και πραγματοποιήσιμο»

Συνέντευξη με τον Kώστα Ντινάκη υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα”

0
2752

Ο γνωστός δραμινός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ντινάκης, που έχει διατελέσει με επιτυχία στην θέση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας και είναι μεταξύ άλλων πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Δράμας, θα είναι στις προσεχείς εκλογές υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα».

Η υποψηφιότητα του ενισχύει την προσπάθεια της Δημοτικής Παράταξης με στόχο την επανεκλογή στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές . Ο Κώστας Ντινάκης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ αναφέρει μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ότι “η τόλμη και η υπευθυνότητα είναι δυο στοιχεία απαραίτητα για να συνθέσεις και να γεφυρώσεις τα προβλήματα… αλλά το όραμα είναι η κινητήριος δύναμη για την επίλυσή τους “.

κ. Nτινάκη, είστε γνωστός από την επιτυχημένη επιχειρηματική σας δραστηριότητα και την ενασχόλησή σας με τα κοινά μέσω του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και όχι μόνο. Πώς αποφασίσατε να εμπλακείτε ως υποψήφιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

“Εάν σας κυβερνούν οι ανίκανοι την ευθύνη έχουν οι ικανοί ” Αυτή είναι μια φράση της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ που με ταρακούνησε από την ηρεμία του καναπέ και αναρωτήθηκα, εάν συγκαταλέγομαι πράγματι στους πιο ικανούς, γιατί δεν τολμάω να το δείξω έμπρακτα και όχι με κορώνες και γενικόλογες διαπιστώσεις. Αυτή ήταν η ώθηση για να έρθω κοντά στο διακαή μου πόθο, την αξιοποίηση του μεγαλύτερου συγκριτικού πλεονεκτήματος που έχουμε σαν πόλη και δεν είναι άλλο από τα νερά μας.
Φυσικά αυτό το εγχείρημα έχει 3 προϋποθέσεις, η πρώτη είναι η απόφαση να συμμετέχεις, η δεύτερη είναι να σε τιμήσουν με την ψήφο τους οι συμπολίτες σου και η τρίτη και ουσιαστικότερη για εμένα είναι να αποδείξεις με τις πράξεις σου ότι πολύ καλά έκαναν και σε ανέδειξαν ανάμεσα σε αυτούς που θα έχουν θέσεις ευθύνης. Η ενασχόληση μου με την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και όχι μόνο έχει να μου δείξει καλές και ουσιαστικές στιγμές τόσο για τον Σύλλογο (τέλεια διάρθρωση Γραφείων, Γραμματειακή υποστήριξη, Η/Υ) όσο και για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου όπως (Σεμινάρια, Επιμορφώσεις, Ημερίδες), και φυσικά για εμένα καθολική αναγνώριση ως Προέδρου όλων των Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (για πρώτη και τελευταία φορά επαρχιώτης Πρόεδρος είχε αναδειχθεί σε αυτή τη θέση. Η Θεσσαλονίκη είχε το μονοπώλιο).

Ο λόγος που αποφασίσατε να είστε υποψήφιος με την παράταξη “Ενώνουμε την Δράμα” με επικεφαλής και εκ νέου υποψήφιο για την θέση του Δημάρχου τον κ. Χριστόδουλο Mαμσάκο;

Με τον κ. Μαμσάκο μιλήσαμε ένα μεσημέρι και του εξέθεσα το όνειρο μου για περαιτέρω αξιοποίηση των πηγών της Αγίας Βαρβάρας σε ένα, (ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ – & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ πάρκο) με ένα υδάτινο δίκτυο μονοπατιών όπου η μοναδική πρόσβαση θα είναι με ηλεκτροκίνητες πιρόγες απολύτως αθόρυβες, σε μια διαδρομή όπου θα μπορούμε να παράγουμε ρεύμα από την κίνηση του νερού, καθώς επίσης θα συνυπάρχουν και οι τρεις μορφές ενέργειας με μικρά Αιολικά και Φωτοβολταϊκά πάρκα, στη συνέχεια εάν ενταχθεί μέρος των Λαχανόκηπων θα μπορεί να δίνει απόλυτα πιστοποιημένα οπωροκηπευτικά με Brand Name προέλευσης σε υπερδιπλάσιες τιμές από της σημερινές. Αυτό από μόνο του θα είναι τουριστικός πόλος έλξης για φυσιολατρικές εναλλακτικές διαδρομές, για μαθητικές εκδρομές όπου σε ένα μέρος θα μπορούν να τους δείξουν και τις τρεις μορφές ενέργειας και τα πλεονεκτήματα τους, (οικολογικός πόλος έλξης συνύπαρξης και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος δίπλα στον αστικό ιστό κ.ο.κ).
Η συζήτηση που ακολούθησε με τον κ. Μαμσάκο, ήταν μια ειλικρινής και εγκάρδια ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων κατά την οποία με κέρδισε με την διάθεση του να εμπιστευτεί ικανούς συμπολίτες μας για να κάνουμε ένα πολύ δημιουργικό δεύτερο γύρο διακυβέρνησης πράγμα που δυστυχώς δεν είχε την πολυτέλεια να το κάνει σε αυτή την πρώτη περίοδο. Μιας και η χρηματοδότηση της ΣΑΤΑ πριν από την δική του διακυβέρνηση ήταν 7 εκατομμύρια με ότι αυτό συνεπάγεται και έπεσε στο 1 εκατομμύριο, ενώ ακολούθησαν και οι δεσμεύσεις των λογαριασμών με τα capital control κοκ…

Από την επαγγελματική σας δραστηριότητα έχετε αποδείξει ότι δεν φοβάστε τις νέες προκλήσεις. Πιστεύετε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται σήμερα περισσότερη τόλμη και υπευθυνότητα στα προβλήματα που καλείται να λύσει;

Πάντα η τόλμη και η υπευθυνότητα είναι δυο στοιχεία απαραίτητα για να συνθέσεις και να γεφυρώσεις τα προβλήματα. Για την επίλυση τους φυσικά η κινητήριος δύναμη είναι το όραμα, να ξέρεις που θέλεις να πας και πως πρέπει να το κάνεις.
Τα στοιχεία αυτά της τόλμης, της υπευθυνότητας, και της επιμονής στον στόχο ευδοκιμούν περισσότερο στα ελεύθερα επαγγέλματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι άνθρωποι απαραίτητοι σε ένα εγχείρημα όπως είναι η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κυρίαρχο για εμένα είναι ο παράγοντας φαντασία και έχω πολλές και ποικίλες προτάσεις απλές και βιώσιμες όπως:
Α) Η αποτύπωση όλων των πάρκων με τοπογραφικό σχεδιάγραμμα και Συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης σε Σωματεία και Συλλόγους της πόλης μας όπου θα έχουν ευθύνη για καλλωπισμό, ευταξία, και καθαριότητα των χώρων που τους παραχωρήθηκαν, με πινακίδα μπροστά απο καθε πάρκο όπου θα αναγράφεται πχ- το πάρκο της Ένωσης Κυριών, η – το πάρκο της Μέριμνας Ποντίων κλπ. Όλοι οι Δημότες θα μπορούν να παίρνουν όλο το χρόνο τηλέφωνο σε ένα 3ψήφιο νούμερο όπου θα καταγράφονται τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά και έτσι θα βγαίνουν τα αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς και θα υπάρχουν χρηματικά βραβεία για τις ανάγκες των Συλλόγων. Το πρόγραμμα θα λέγεται 4Π (Πάρκα – Πολίτες – Παράγουν – Πολιτισμό).
Γιατί ο πολιτισμός είναι δουλειά όλων μας και όχι μόνο του Δημάρχου, το αισθητικό αποτέλεσμα της πόλης θα είναι μοναδικό γιατί ή κατάσταση των πάρκων είναι η βιτρίνα μιας πόλης, θα συμμετέχουμε και θα δυναμώνουμε τις σχέσεις μέσα από συνεργασίες των συλλόγων και την ευγενή άμυλα όλων των δημοτών.
Β) Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών σε δυο κατηγορίες ΦΟΛΚΛΟΡ και ΣΤΥΛΙΖΕ.
Η εκδήλωση θα είναι τουλάχιστον μια εβδομάδα και θα συμμετέχουν τουλάχιστον 20-25 αποστολές κρατών από όλη την υφήλιο. Θα περιλαμβάνει χορευτική παρέλαση όλων των αποστολών από το Πάρκο Κομνηνών έως το Γήπεδο Κραχτίδη όπου στην διαδρομή θα βαθμολογείτε από ειδική επιτροπή επώνυμων του χώρου.
Η συμφωνία θα είναι να περιφέρονται καθ όλη την εβδομαδιαία διαμονή τους στην πόλη μόνο με τις παραδοσιακές στολές τους, σε όλες τους τις εκδηλώσεις. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο Κραχτίδη, καθ’ όλη αυτή την εβδομάδα. Επιβάλεται να συνδυαστεί με επισκέψεις στα οινοποιεία όπου θα δίνονται χορευτικές παραστάσεις και οινογνωσία των φημισμένων τοπικών μας οίνων. Η δραστηριότητα μου ως χορευτή του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας για μεγάλο διάστημα μου έχει δείξει ότι το όλο concept εάν σχεδιαστεί σωστά μπορεί να γίνει εφάμιλλο της Ονειρούπολης.
Γιατί πιστεύετε ότι οι συνδημότες μας θα πρέπει να επιλέξουν την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” και Δήμαρχο τον Χριστόδουλο Mαμσάκο;
Γιατί είναι σταθεροί στις αξίες τους, είναι έντιμοι στις θέσεις τους, πιστεύουν στην δημοκρατία και η δημοκρατία δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση η οποία έχει βαρύνουσα αξία για να παραχθεί σωστό αυτοδιοικητικό έργο, για το συμφέρον των πολιτών, γιατί έχουμε όραμα βατό και πραγματοποιήσιμο. Γιατί τέλος εμπνέουμε σοβαρότητα, ήθος, αξιοπρέπεια έννοιες οι οποίες πρέπει να βρουν και πάλι την θέση τους στην ελληνική κοινωνία.

Τί μήνυμα θα στέλνατε στους δραμινούς εν όψη των δημοτικών εκλογών;

Να είναι σοβαροί στις επιλογές τους, να συνεκτιμήσουν πρόσωπα βάσει του ήθους τους, της επαγγελματικής τους επάρκειας, της εμπειρίας τους, της διάθεσης τους να προσφέρουν χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς, και που αγαπούν τον άνθρωπο και να έχουν δίψα να δουν την πόλη τους να προοδεύει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ