Εφοδιασμένη με τρείς «άσσους» η Δράμα για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη

0
1713

Αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Δράμα, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου της Δράμας, αποτελούν τρεις σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν συνδεθεί με την πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης τόσο πανελλαδικά όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στον Δήμο Δράμας, το Φεστιβάλ Δράμας και η Ονειρούπολη έχουν καθιερωθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ η ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ έχει αρχίσει να δίνει το στίγμα της και κάθε χρονιά η απήχηση της γίνεται όλο και πιο αισθητή.
Ειδικότερα όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής που εγκρίθηκε σε μια από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στα μέσα Σεπτεμβρίου συνεχίζει, για 4η δεκαετία πλέον, ο πετυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που εμπλουτίστηκε τα τελευταία 20 χρόνια με το διεθνές τμήμα και πολλά αφιερώματα. Ένας εξαιρετικός πολιτιστικός θεσμός που αναδεικνύει πανελλαδικά αλλά και διεθνώς τη Δράμα. Μέχρι σήμερα έχουν διαγωνιστεί περισσότερες από 1.000 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους – οι περισσότερες ανεξάρτητες παραγωγές – αποτελώντας έτσι έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των νέων κινηματογραφιστών. Δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο το κοινό και οι φίλοι των ταινιών μικρού μήκους αυξάνονται, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και η φήμη του φεστιβάλ επεκτείνεται. Αναμφισβήτητα αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα και σίγουρα ατενίζει το μέλλον με έκδηλη αισιοδοξία.

Σχετικά με την Ονειρούπολη…
Η Ονειρούπολη του Δήμου Δράμας είναι πλέον, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή-δράση που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Πολύ γρήγορα γνώρισε την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της. Ο Δήμος Δράμας σε κάθε του προσπάθεια, έχει ενεργοποιήσει εκατοντάδες δημότες εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής. Κάθε χρόνο έχουμε 34 μέρες γεμάτες δράσεις, 34 μέρες με καθημερινές εκδηλώσεις, 34 μέρες με παραμυθένια και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και βέβαια 34 μέρες γεμάτες χαμόγελα. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη. Ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο τα σχέδια του Δήμου είναι μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα. Η Ονειρούπολη ξεκινάει την λειτουργίας της στις 4 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 7 Ιανουαρίου. Την περίοδο της Ονειρούπολης όλη η πόλη γιορτάζει και καθημερινά κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς!

Νέους ορίζοντες ανοίγει η ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ
Με μια ξεχωριστή γιορτή κρασιού η Δράμα επιχείρησε με μεγάλη επιτυχία πριν από 5 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους, νέους ορίζοντες και να προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες στους επισκέπτες και τους λάτρεις του οίνου. Ένα ταξίδι σε εικόνες, αρώματα, γεύσεις και μυρωδιές μέσα από τα μονοπάτια του Διόνυσου μια και ο τόπος ταυτίζεται με το κρασί και τον Διόνυσο. Σήμερα στην Δράμα δεσπόζουν εννέα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία στην Ελλάδα. Είναι μια περιοχή όπου δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά μοντέρνες οινοποιητικές τεχνικές, σε εξαιρετικές ποικιλίες όπως η Μαλαγουζιά, το Tempranillo, το Μοσχάτο και το Chardonnay συνδέοντας το όνομα τους με τον τόπο αυτό. Ο δε συνδυασμός του Ελληνικού Ασύρτικου και του κοσμοπολίτικου Sauvignon Blanc, είναι το σήμα κατατεθέν όλων των οινοποιείων της περιοχής και θα πρέπει να εξεταστεί κάποια στιγμή η ιδέα μιας προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.
Η αμπελουργία δεν έλειψε ποτέ απ’ αυτή την περιοχή και πολλοί πιστεύουν ότι η κουλτούρα του κρασιού ξεκίνησε από δω. Αυτήν την περιοχή είχε διαλέξει ο Διόνυσος για καταφύγιο και η λατρεία του ταυτίστηκε με την τέχνη της αμπελουργίας, την τέχνη που δίδαξε ο ίδιος ο θεός. Μουσικές, ήχοι, τύμπανα, μπάντες, ποδήλατα, πολύχρωμα φώτα, μυστικές και σπάνιες συνταγές, εικαστικά δρώμενα, όλα συνθέτουν έναν πολύχρωμο πίνακα και συμμετέχουν στη διάθεση της γιορτής. Η γιορτή κρασιού προγραμματίζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα επαγγελματικά σωματεία από 11 έως 19 Μαΐου 2019.
Ο Δήμος Δράμας έχει κάνει αίτημα να συμμετάσχει στο «RECEVIN- EUROPEAN NETWORK OF WINE CITIES» και αναμένει απάντηση ώστε να ενταχθεί και η Δράμα με τον εξαιρετικής ποιότητας οίνο της στον ευρωπαϊκό χάρτη των Πόλεων του Οίνου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ