Έφυγε από την ζωή ο δραμινός ζωγράφος Πάνος Βαφειάδης

Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού

0
3175

Mια πολύ σημαντική απώλεια μετρά ο χώρος του Πολιτισμού και της Τέχνης στην Δράμα από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Ένας από τους σημαντικότερους δραμινούς ζωγράφους ο Πάνος Βαφειάδης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Πάνος Βαφειάδης που γεννήθηκε το 1946 στο Μακρυπλάγι της Δράμας, ήταν αυτοδίδακτος αλλά και εξαιρετικός ζωγράφος. Το ταλέντο του Πάνου Βαφειάδη έγινε αντιληπτό από τα χρόνια του Δημοτικού όταν ο ίδιος ήταν ακόμη σε ηλικία περίπου 13 ετών. Σε
αυτή την ηλικία έκανε και την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής με 40 περίπου έργα στη Δράμα.
Ο ίδιος συνέχισε κάνοντας σημαντικά βήματα στον χώρο της τέχνης ανακαλύπτοντας μεγαλύτερες επιφάνειες και φιλοτεχνώντας ανάμεσα σε άλλα τις αφίσες των κινηματογραφικών ταινιών στον Κινηματογράφο Ολύμπια τις οποίες άρχισε να θαυμάζει από
πολύ νωρίς ο κόσμος της πόλης μας. Αργότερα ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την κεραμική
αλλά και την διακόσμηση επαγγελματικών χώρων μετακομίζοντας στην Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος
έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις ζωγραφικής στην Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Μεγάλη Βρετανία αποκτώντας τεράστια εμπειρία και αποσπώντας πολύ καλές κριτικές σε διεθνές επίπεδο.
Ο γνωστός δημιουργός επέστρεψε αργότερα και πάλι στην Δράμα καθώς ένοιωθε στενά συνδεδεμένος με τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Στην πόλη όπου ανδρώθηκε και αγάπησε άφησε και την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ