Εγκρίθηκε από τον Δήμο Νευροκοπίου η αναδοχή του χρέους της Χ.Κ.Φ. ΑΕ

Αιωρείται ακόμη το φάντασμα των οφειλών της υπό εκκαθάριση Ανώνυμης Εταιρείας του Φαλακρού

0
1201

Εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου, η αναδοχή του χρέους προς τον ΕΦΚΑ το οποίο αναλογεί στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, για την υπό εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ΑΕ».

Κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο υπενθυμίστηκε ότι ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου είναι μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρείας με ποσοστό 41,98% του μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης ότι με την με αριθμό 166/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Δράμας η εταιρεία λύθηκε και βρίσκεται υπό εκκαθάριση.
Έγινε επίσης γνωστό στην συνεδρίαση ότι με το από 26-09-2019 έγγραφο του ΕΦΚΑ φαίνεται ότι το συνολικό ποσό οφειλής της Α.Ε. «Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού» προς τον οργανισμό ασφάλισης ανέρχεται στο ποσό των 221.773,29 ευρώ, (Απο τα 121.595,61 ευρώ τα 111.369,32 ευρώ αφορούν κύριες εισφορές, 10.226,29 ευρώ πρόσθετους φόρους και τα 100.177,87 ευρώ προσαυξήσεις).
Προτάθηκε λοιπόν ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου να αναλάβει τις κατά ποσοστό 41,98% υποχρεώσεις της ανώνυμης εταιρείας προς τον ΕΦΚΑ ποσού 93.100,43 ευρώ (221.773,29 Χ 41,98 %).
Επίσης λόγω του ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Δράμας συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΑΕ» με ποσοστό 1,42% και με σχετική απόφαση του ΔΣ που κοινοποίησε προς τον Δήμο Νευροκοπίου, δηλώνει αδυναμία να τακτοποιήσει οφειλές που τις αναλογούν, ο δήμος Κ. Νευροκοπίου που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της υπό εκκαθάριση επιχείρησης, θα αναλάβει το σύνολο των οφειλών που αναλογούν στην ΕΑΣ και ανέρχονται σε ποσό 3.149,18 ευρώ.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Νευροκοπίου κ. Θεοδωρής Ιφόγλου είπε ότι επρόκειτο για απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για να πληρωθεί το οφειλόμενο ποσό της υπό εκκαθάριση επιχείρησης προς τον ΕΦΚΑ. Ανάλογες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν (εάν δεν λήφθηκαν) και από τους υπόλοιπους Δήμους που συμμετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο. Ακόμη με την αξιοποίηση του νομοθετικού πλαισίου που υφίσταται, μειώνεται κατά το ήμισυ περίπου το ύψος του ποσού που θα καταβληθεί για την οφειλή της πρώην εταιρείας προς τον ΕΦΚΑ. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κατέχει ποσοστό 17,49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ο Δήμος Προσοτσάνης ποσοστό 31,32% και ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου ποσοστό 41,98%.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κάτω Νευροκοπίου, υπενθύμισε ότι πέρα από τις οφειλές της υπό εκκαθάριση εταιρείας στα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχει και η υποχρέωση των οφειλών προς τρίτους όπως επίσης και η εκκαθάρισή της η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η αναδοχή του χρέους που αναλογεί στην ΠΑΜΘ για την υπό εκκαθάριση ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΑΕ», στην οποία μετείχε με ποσοστό 17,49 %. Η αναδοχή των οφειλών αφορούσε την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο. Οι υποχρεώσεις αυτές είναι της τάξης των 65.067,517 ευρώ αλλά υπήρχαν οφειλές και 38.011,21 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ