Εγκρίθηκε και τρίτο τμήμα για το ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας

0
6033

Τριπλασιάστηκαν σε έναν χρόνο οι ωφελούμενοι του κέντρου φθάνοντας τους 65.
Α. Δερματίδης στα «Χ»: Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε και σε τέταρτο τμήμα.

Επιτυχής ήταν η κατάληξη που είχε για το Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου της Δράμας, το αίτημα που κατατέθηκε πριν από περίπου ένα μήνα από πλευράς Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας για τη δημιουργία και τρίτου τμήματος φροντίδας ηλικιωμένων.
Την Τετάρτη 29 Ιουλίου γνωστοποιήθηκε εγγράφως προς τον Δήμο Δράμας ότι το σχετικό αίτημα εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα η δυναμικότητα του ΚΗΦΗ να αυξάνεται. Με τη νέα απόφαση, το ΚΗΦΗ μπορεί να εξυπηρετήσει πλέον 65 ηλικιωμένους, αντί για 45 που φρόντιζε μέχρι σήμερα, ενώ στόχος του Νομικού Προσώπου είναι η δημιουργία και τέταρτου τμήματος, όπως είπε χθες στα «Χ» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ανέστης Δερματίδης.
Αντίστοιχα, αυξάνεται πλέον και η χρηματοδότηση του κέντρου με κονδύλια που προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου για τις ανάγκες λειτουργίας του κέντρου, από 926.159,22 ευρώ ανέρχεται πλέον σε 1.446.862,08 ευρώ.
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε την Πέμπτη και ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο για τη συμβολή τους σε αυτή την εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι βασική προτεραιότητα του Δήμου Δράμας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Δερματίδης επεσήμανε στα «Χ» ότι ουσιαστικά, μέσα σε ένα χρόνο το ΚΗΦΗ τριπλασίασε τον αριθμό των ηλικιωμένων που μπορεί να φροντίζει και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού έτσι γίνεται ένα ακόμη βήμα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Παράλληλα ο κ. Δερματίδης τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί και τέταρτο τμήμα, δηλαδή να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε αυτό, σε καθημερινή βάση.
Οι ανάγκες για φροντίδα ηλικιωμένων στο ΚΗΦΗ είναι πολύ μεγάλες και για τον λόγο αυτό υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία και τέταρτου τμήματος. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι πέρα από τη λειτουργία των τμημάτων φροντίδας ηλικιωμένων υπάρχουν ανάγκες που αφορούν τη δυνατότητα μεταφοράς των ηλικιωμένων από και προς το ΚΗΦΗ που σήμερα γίνεται από τους συγγενείς τους.
Σε ότι αφορά το προσωπικό που απαιτείται για το νέο τμήμα, υπάρχει ήδη σχεδιασμός για προσλήψεις μέσω προκήρυξης, κάτι που όπως είπε ο κ. Δερματίδης εκτιμάται ότι θα γίνει στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2020. Στόχος είναι το νέο τμήμα να έχει στη διάθεσή του το απαιτούμενο προσωπικό έγκαιρα προκειμένου στις αρχές του νέου έτους να ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Το ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας εξυπηρετεί ήδη, εντελώς δωρεάν, 45 ωφελούμενους από τις 7.00π.μ.-15.00μ.μ., που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα ή αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις ή χρήζουν καθημερινής φροντίδας εκτός της οικίας τους παρέχοντάς τους μικρογεύματα, ιατρική παρακολούθηση, νοσηλευτική φροντίδα, κοινωνική στήριξη, οικογενειακή συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο, φυσικοθεραπεία, γυμναστική, εργοθεραπεία κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!