Εκδηλώσεις Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

0
2924

Εκδηλώσεις, της «Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, από τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος».

Στις 7 π.μ., τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας, και στις 9:45 π.μ., πραγματοποιήθηκε η τέλεση μνημοσύνου υπέρ των πεσόντων στην Μικρά Ασία.
Στην συνέχεια έγινε μετάβαση στο Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε απαγγελία ποιήματος από τον Σύλλογο και πραγματοποιήθηκε επετειακή ομιλία από τον Πρόεδρο του Παμμικρασιατικού Συλλόγου, κ. Νικόλαο Λατσίσταλη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο και στον ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου και τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού ενώ στην συνέχεια εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.
Στις εκδηλώσεις μετείχαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο πρέοδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Χαραλαμπίδης καθώς και πολλοί ακόμη Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών και στρατιωτικών Αρχών καθώς και άλλοι πολίτες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απέδωσε τιμές άγημα της Ε Μοίρας Καταδρομών, ενώ ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστα Μπλούχος καθώς και ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος κλήθηκαν να ανάψουν συμβολικά κερί στην μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Στην διάρκεια της ομιλίας ο πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου της Δράμας Νίκος Λατσίσταλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πέρασαν 97 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα που έζησε ο ελληνισμός της Ανατολής. Τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας, αυτών που η ιστορία έταξε να είναι μάρτυρες των πιο μαύρων σελίδων της αφού έζησαν όλα τα τραγικά γεγονότα του ξεριζωμού και την ολική καταστροφή του ελληνισμού της Ανατολής» Ο κ. Λατσίσταλης αναφέρθηκε συνοπτικά και στην εικόνα των πληθυσμών της Δράμας συνδέοντάς τα με την έλευση των προσφύγων μικρασιατών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ