Εκδήλωση στη Δράμα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Από το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

0
1856

Με στόχο να πληροφορηθεί η τοπική κοινωνία για τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, και να εκτεθούν οι δυνατότητες της δικτύωσης αυτών των επιχειρήσεων θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό ωδείο της Δράμας ενημερωτική εκδήλωση απο το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θέμα της ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί προς τους πολίτες είναι «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Δικτύωση και Τοπική Ανάπτυξη» και στην διάρκεια της ενημέρωσης θα κατατεθεί ανάμεσα σε άλλα η εμπειρία των μελών του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ενημερωτική εκδήλωση γίνεται με φόντο την ανοδική πορεία που έχει το σκεπτικό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην πορεία των τελευταίων ετών με αυξανόμενο τον αριθμό των υποστηρικτών της.
Θέματα όπως η γνωριμία με τους κανόνες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η οπτική της ως εργαλείο ανάπτυξης και οι διαφορές της σε σχέση με την κλασσική επιχειρηματικότητα θα αναπτυχθούν στην διάρκεια της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
17.30-18.00: Προσέλευση – Γνωριμία – Εγγραφές 18.00-18.10: Χαιρετισμοί (Πρόεδρος Δικτύου ΚοινΣΕπ ΑΜΘ και επίσημοι καλεσμένοι)
18.10-18.30: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη – Αρχές και κριτήρια
18.30-18.50: Τα οφέλη της δικτύωσης – Η εμπειρία του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ 18.50 -19.05: Παρουσίαση έργου Resilient –INTERREG MED , Περιφέρεια ΑΜΘ 19.05 -19.20: Πρόοδος υλοποίησης του έργου συνεργασίας SoSEDEE – INTERREG GREECE BULGARIA, Παρατηρητής εταίρος Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ 19.20- 19.50: Αντιδραστήριο (Στην ενότητα αυτή θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης οποιαδήποτε Κοιν.Σ.Επ. από την ΠΕ Δράμας, η οποία συμμετέχει στην εκδήλωση)
19.50–20.00: Συμπεράσματα – Κλείσιμο εκδήλωσης
Το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συστάθηκε και λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2015 με απώτερο σκοπό την γνωριμία, τη δικτύωση και τη συνεργασία των Κοιν.Σ.Επ. της Περιφέρειας ΑΜΘ. Από τη σύστασή του μέχρι σήμερα, το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ συμμετέχει ενεργά στις δημόσιες διαβουλεύσεις για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα και υλοποιεί δράσεις για την ενημέρωση των κοινωνικών επιχειρηματικών και την ευαισθητοποίηση-πληροφόρηση του κόσμου για τα οφέλη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.
Σκοπός του δικτύου είναι η καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, η διάχυση της πληροφορίας και των καλών πρακτικών στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας καθώς επίσης και η συνεργασία των μελών του για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προκλήσεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Επίσης, το ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜΘ επιθυμεί να αναπτύξει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους σχετικούς δημόσιους φορείς και ιδιωτικούς φορείς, καθώς επίσης και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο που συνδράμουν και υποστηρίζουν την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και τη διαχείριση των χρηματοδοτικών εργαλείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ