Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας των Γυναικών

0
681

Προγραμματίζεται από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας


Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας των Γυναικών προγραμματίζει η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν οι εξής προγραμματισμένες δράσεις:
Την Πέμπτη 24-11-2022 το πρωί, θα γίνει διανομή εντύπου ενημερωτικού υλικού και προσκλήσεων για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών.
Την Παρασκευή 25-11-2022 στις 10:00-11:30 π.μ. θα γίνει «Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την παιδική Κακοποίηση». Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κ. Σταματία Γαβριήλογλου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς των Ιδιωτικών Κέντρων με σκοπό την ενημέρωση τους για το θέμα της παιδικής Κακοποίησης. Την ίδια ημέρα στις 12.00 μ.μ. η Ένωση Κυριών Δράμας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με την παρουσίαση Graffiti επί της οδού Βενιζέλου με θέμα την Κακοποίηση των Γυναικών, επίσης θα υπάρχει δυνατότητα αποτύπωσης σε βιβλίο/ημερολόγιο των σκέψεων των επισκεπτών. Την εκδήλωση θα πλαισιώνει μουσική επένδυση και θα υπάρχει Catering. Επίσης στις 18:00 το απόγευμα θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Κακοποίηση των Γυναικών και φωταγώγηση κτηρίου της Ένωσης Κυριών Δράμας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα και με το σύνθημα «Ο δικός σου άνθρωπος. Ά-δικος. Ενημερώσου για την έμφυλη βία. Πάρε θέση. Ώρα να μιλήσεις», ολοκληρώθηκε η νέα τοιχογραφία που δημιουργήθηκε στην πόλη της Δράμας με στόχο, να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, να πάρουν θέση και να υψώσουν τη φωνή τους για μια ασφαλή, αξιοπρεπή και ισότιμη ζωή, όπως ενημέρωσε η Ένωση Κυριών Δράμας. Ο καλλιτέχνης κ. Γιώργος Κολοβός από κοινού με την ομάδα του έργου εμπνεύστηκαν την ιδέα, χρησιμοποιώντας τα σύμβολα της πόρτας και της σκάλας ως μεταφορές για το δρόμο που διανύει τόσο ο άνθρωπος που υφίσταται τη βία όσο και αυτός που την ασκεί προς τη κάθαρση. Με το σύνθημα: «Ο δικός σου άνθρωπος. Ά-δικος» σκοπός είναι στο να υπάρξει φως στη βία που συναντάται στις πιο οικείες σχέσεις, στην οικογένεια, στο σχολείο, το γραφείο κτλ. Καλούνται, λοιπόν, μέσα από αυτή την τοιχογραφία, οι πολίτες να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες και προκαταλήψεις που διαιωνίζουν στερεοτυπικές, πατριαρχικές αντιλήψεις. Παράλληλα με τις δράσεις δημοσιότητας του έργου, όπως έκανε γνωστό η Ένωση Κυριών Δράμας, λειτουργεί καθημερινά η Γραμμή Βοήθειας 25210 58888, Δευτέρα – Παρασκευή, με ώρες λειτουργίας 08.30 – 15.00. Στην Γραμμή μπορεί να απευθυνθούν όλα τα άτομα που υφίστανται ή είναι μάρτυρες κάποιας βίαιης συμπεριφοράς είτε άτομα που ασκού βία και αναζητούν βοήθεια. Οι κλήσεις διαχειρίζονται από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ