Εκκρεμούν οι αποφάσεις για την ονομασία οδού «Στέφανος Στολίγκας»

0
3153

Κατατέθηκε σχετικό αίτημα από την Εταιρεία Δραμινών Μελετών

Αναβλήθηκε από την Κοινότητα Δράμας η λήψη οριστικής απόφασης για την αίτηση της Εταιρείας Δραμινών Μελετών που έγινε τον Μάιο προς τον Δήμο Δράμας σχετικά με την ονοματοδοσία οδού που βρίσκεται δυτικά του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου, σε οδό «Στέφανος Στολίγκας», προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας, η πρόεδρος της Κοινότητας κ. Εύη Αθανασιάδου ανέφερε: «Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα της εφαρμοζόμενης διαδικασίας. Σύμφωνα με αυτά, προΐσταται της γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Κοινότητας η εισαγωγή του
θέματος στο δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρο του οργάνου, οποτεδήποτε και με οποιαδήποτε αφορμή. Το δημοτικό συμβούλιο αποφαίνεται για την αναγκαιότητα της ονομασίας ή μετονομασίας οδού κλπ. Στη συνέχεια, αποστέλλεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο συμβούλιο της κοινότητας προκειμένου να εισηγηθεί την ονομασία η μετονομασία».
Μάλιστα, η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας τόνισε ότι μέλημα του Συμβουλίου της Κοινότητας είναι η έγκαιρη και έγκυρη διεκπεραίωση των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Το συγκεκριμένο θέμα πληροί όλες τις προδιαγραφές για τη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας και επιπλέον συνοδεύεται από ένα θαυμάσιο βιογραφικό. Σύμφωνα όμως με την προαναφερθείσα εγκύκλιο, η γνώμη του Συμβουλίου της Κοινότητας πρέπει να έπεται της γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγκαιότητα της ονοματοδοσίας, γνώμες που θα αποσταλούν στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 8 για τη γνώμη της, ενώ στη συνέχεια την τελική έγκριση θα δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ποιος ήταν ο Στέφανος Στολίγκας
Ο δημοσιογράφος Στέφανος Στολίγκας έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια το 2017. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα από γονείς που είχαν καταγωγή από την Ήπειρο και ήταν το τελευταίο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Εργάστηκε μαζί με σημαντικούς δημοσιογράφους αποκτώντας σημαντική εμπειρία ενώ υπήρξε ανταποκριτής αρκετών εφημερίδων και ο ίδιος εξέδωσε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Νέος Άνθρωπος».
Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία δίπλα σε μεγάλους δημοσιογράφους εκείνης της εποχής. Διετέλεσε Νομαρχιακός σύμβουλος, συμμετέχοντας και από τη θέση αυτή στο γίγνεσθαι του τόπου μας. Ο ίδιος πέραν των άλλων ήταν ενεργό μέλος της Εταιρείας Δραμινών Μελετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ