Έκλεισαν δυο ναοί λόγω κρουσμάτων ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Δράμας

0
4002

Σε τρεις ακόμη ενορίες παρουσιάζονται  περιστατικά αρνητών της πανδημίας, που συγκεντρώνονται χωρίς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Κρούσματα σε δύο ενορίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ανακοίνωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στην Πλατανιά και η δεύτερη περίπτωση τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην πόλη της Δράμας. Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Δράμας, οι δυο ναοί έκλεισαν και ακολουθούνται όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι συγκεκριμένοι ναοί θα μείνουν κλειστοί και την Κυριακή. Κατά συνέπεια η Θεία Λειτουργία δεν θα πραγματοποιηθεί. Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα, του Ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής στον Νικηφόρο, νόσησε και ο ιερέας ο οποίος νοσηλεύεται κατ’ οίκον.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος επέστησε την προσοχή των πιστών καθώς σε τρεις περιπτώσεις ιερών ναών στη Δράμα και συγκεκριμένα στους ναούς Αγ. Κωνσταντίνου Προαστείου Δράμας,  Νέας Αμισού και Νέας Σεβάστειας,  σύμφωνα με καταγγελίες ενοριτών, υπάρχουν πολλά περιστατικά αρνητών της πανδημίας, οι οποίοι συγκεντρώνονται, χωρίς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος είναι οι εξής:

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους Χριστιανούς μας ότι έχουμε δύο κρούσματα κορωνοϊού σε δύο ενορίες μας, η πρώτη είναι στην Παναγία, στη Ζωοδόχο Πηγή, στην Πλατανιά της οποίας ενορίας ο ιερέας νόησε. Για αυτό σήμερα που πανηγύριζε ο Ναός, και χθες κατά τον Εσπερινό, δεν έγινε καμία ιερή ακολουθία και σε συνεννόηση με τον αξιότιμο Δήμαρχο Παρανεστίου, ο οποίος συμπαρίσταται όλο αυτό το διάστημα στις ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία, με συνεργείο θα προβεί στα αναγκαία οικονομικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγεία των ενοριτών. Ομοίως δε και την Κυριακή δεν θα γίνει θεία λειτουργία. Ο δε ιερεύες νοσηλεύεται κατ’ οίκον και βεβαίως όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του δεν έχουν επικοινωνία με άλλους συγχωριανούς.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, εδώ εις την πόλη της Δράμας, που κάποιοι από το προσωπικό διεγνώσθησαν με κορωνοϊό. Έκλεισε ο ιερεύς το Ναό. Προχώρησε κι αυτός στα διαδικαστικά που προβλέπει η υγειονομική υπηρεσία σε αυτές τις περιπτώσεις. Και βεβαίως την Κυριακή, για ασφάλεια όλων, δεν θα τελεστεί καμία ακολουθία εις την ενορία της Αγίας Τριάδος.

Όπως βλέπετε δεν εξαιρείται κανένας χώρος από την πανδημία. Για αυτό θέλω να δώσω συστάσεις εις τους Χριστιανούς μας και σε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους να προσέχουν, να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να μην έχουμε εικόνες σαν του περσινού χειμώνα στην πόλη και στην περιοχή μας.

Διάφορες φωνές που ακούγονται δεν νομίζω ότι πρέπει να τις δώσουμε μεγάλη σημασία και να προσέχουν την επαφή τους σε 3 περίπου ενορίες, του Αγ. Κωνσταντίνου Προαστείου Δράμας, της Νέας Αμισού και της Νέας Σεβάστειας, διότι σύμφωνα με καταγγελίες ενοριτών έχουμε πολλά περιστατικά εκεί αρνητών της πανδημίας, οι οποίοι συγκεντρώνονται εκεί πέρα χωρίς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο να τηρείται και μπορεί να έχουμε πρόβλημα διασποράς του ιού.

Πολλοί εκ των πραγματικών ενοριτών αποφεύγουν να εκκλησιαστούν, διότι μεταβαίνουν από άλλες περιοχές άνθρωποι, διότι, όπως μας επληροφόρησαν, επικοινωνούν μέσω του διαδικτύου, του facebook, είναι σε ομάδες και κάνουν αυτές τις επαφές. Εφιστώ την προσοχή και στα εκκλησιαστικά συμβούλια των ενοριών αυτών. Οι κύριοι επίτροποι έχουν μεγάλη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω από το θέμα αυτό. Για αυτό τους καλώ να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν ως εκκλησιαστικοί σύμβουλοι και να τηρούν όλα όσα προβλέπουν οι διατάξεις, οι νόμοι, αλλά και όλα όσα εντέλλεται η Ιερά Σύνοδος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ