Έκλεισαν προσωρινά τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Δράμα

0
2281

Η απόφαση ισχύει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Τι ισχύει πλέον με τα δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκλεισε τα εκδοτήρια της Δράμας μέχρι τις 31 Μαρτίου εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και λόγω της μείωσης των δρομολογίων. Στο εξής, όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, τα δρομολόγια των τρένων με αφετηρία την Δράμα θα είναι δύο.

Το ένα δρομολόγιο προς τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία 91 αναχωρεί στις 10.10 το πρωί.
Το άλλο δρομολόγιο θα ξεκινά επίσης στις 10.10 το πρωί με κατεύθυνση προς την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη με την αμαξοστοιχία 600.
Οι επιβάτες μπορούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αγοράς εισιτηρίων tickets.trainose.gr και μέσω της ειδικής εφαρμογής από τα κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτή την περίοδο μπορούν οι επιβάτες να εκδώσουν εισιτήριο και αφού επιβιβαστούν στο τρένο, καθώς η κίνηση προφανώς και λόγω των εξελίξεων είναι ελάχιστη, με τους επιβάτες σε κάποιες περιπτώσεις να μην ξεπερνούν τους δέκα.
Το δρομολόγιο από Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα ουσιαστικά επανήλθε από τις 8 Μαρτίου με σχετική απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία, με την κίνηση αυτή, έβαλε εκ νέου σε τροχιά τη σιδηροδρομική σύνδεση της Θράκης με την υπόλοιπη χώρα, νωρίτερα από το αναμενόμενο. Λέμε νωρίτερα, διότι με σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Μεταφορών, τα οποία απαντούσαν σε πρόσφατες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, διαφαινόταν ότι τα έργα που σχεδιάζονται στην γραμμή Δράμας – Αλεξανδρούπολης είχαν διάρκεια τουλάχιστον τριετίας.
Η εκ νέου σιδηροδρομική σύνδεση της Δράμας με την Αλεξανδρούπολη πάντως θεωρήθηκε ανακουφιστική και αυτό γιατί από το καλοκαίρι του 2019, οι Δραμινοί που ήθελαν να ταξιδέψουν με τρένο, για τις πόλεις του Έβρου, δεν είχαν την συγκεκριμένη δυνατότητα.
Θυμίζουμε ότι με ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον περασμένο Ιούλιο, ανέφερε ότι επρόκειτο να γίνει διακοπή των δρομολογίων της στην Θράκη, αποδίδοντας την απόφασή της σε εργασίες συντήρησης. Το επιβατικό κοινό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξυπηρετούνταν σε αυτό το μέρος της γραμμής με λεωφορεία όλους αυτούς τους μήνες. Το τρένο που έφθανε στην Δράμα από Θεσσαλονίκη επέστρεφε πίσω και οι επιβάτες για Θράκη έπρεπε να μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία του ΟΣΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ