Έκλεψαν 128.000 ευρώ από χρηματοκιβώτια σε λιγότερο από τρία λεπτά από επιχείρηση στη Δράμα

0
552

Οι εργαζόμενοι έβλεπαν μέσα από το κλειστό κύκλωμα τους δράστες να τους κλέβουν


 

Τις κινήσεις των δραστών της κλοπής δύο χρηματοκιβωτίων με λεία 128.000 από μια επιχείρηση στη Δράμα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.
Στα βίντεο που παρουσίασε αποκλειστικά το MEGA, φαίνεται αρχικά ένα λευκό όχημα να πλησιάζει έξω από την επιχείρηση στις 21:08, κάνει όπισθεν και αλλάζει πορεία προς τα δεξιά, όπου και σταθμεύει λίγο πιο κάτω.
Ένα λεπτό αργότερα εμφανίζονται τρεις άντρες να μπαίνουν στην αυλή της επιχείρησης προσπαθώντας να ανοίξουν την πόρτα της εισόδου. Δύο σκύλοι τους έχουν ακολουθήσει γαυγίζοντας, αλλά δεν στέκονται εμπόδιο για εκείνους.
Συνεννοούνται για λίγο, ώσπου παίρνουν την απόφαση και με μία δυνατή κίνηση συγχρονισμένα καταφέρνουν να ανοίξουν την πόρτα και με λοστούς στα χέρια να μπουκάρουν μέσα. Κατευθύνονται στοχευμένα στο γραφείο της διοίκησης. Αν και ο ένας κρατάει φακό, ανοίγουν τα φώτα για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα.
«Τα γραφεία μας είναι 120 τετραγωνικά περίπου και αυτοί κινήθηκαν απευθείας σε ένα συγκεκριμένο γραφείο χωρίς να υπάρχουν ανοιχτά φώτα ούτε κάποια διαφορά από τα υπόλοιπα γραφεία. Πολύ πιθανόν να γνώριζαν ή να είχαν κάποιες πληροφορίες», είπε το θύμα διάρρηξης, Νικόλαος Χαρακίδης.

Πήραν δύο χρηματοκιβώτια
Επεξεργάζονται πολύ γρήγορα τον χώρο και όταν ο ένας ανακαλύπτει το μέρος που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο φωνάζει τους άλλους δύο. Πετάνε κάτω τα δύο χρηματοκιβώτια και προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη να ξεχαρβαλώσουν τη ντουλάπα με τη σκέψη πως κρύβεται κάτι μεγαλύτερο από πίσω.
«Αντιλαμβάνονται ένα σημείο στο οποίο βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας με αποτέλεσμα να κλέψουν ό,τι μπορούσαν, ένα χρηματοκιβώτιο που ήταν βαρύ δεν μπόρεσαν να το μετακινήσουν, το ρίξανε απλά στο πάτωμα», συμπλήρωσε το θύμα.
Ο ένας συνεννοείται με ασύρματο με κάποιον συνεργό τους που βρισκόταν έξω από το κτίριο. Ανοίγουν το παράθυρο και του δίνουν το ένα χρηματοκιβώτιο. Εκείνος τρέχει και το πηγαίνει στο αυτοκίνητο. Το μεγάλο χρηματοκιβώτιο προσπαθούν αλλά δεν μπορούν να το σηκώσουν.
«Ουσιαστικά πήραν δύο χρηματοκιβώτια μικρά, το ένα είχε συλλεκτικά νομίσματα από την τράπεζα της Ελλάδος και κάποιες επιταγές μέσα – οι επιταγές ήταν περίπου 300.000€ ακυρώθηκαν από την τράπεζα – τα κέρματα ήταν περίπου 18.000 ευρώ (επιταγές εταιρίας προς πορμηθευτές)».
Το άλλο χρηματοκιβώτιο, που ήταν με τα μετρητά, είχε 110.000 ευρώ.

Τους κυνήγησαν
Όσο εκείνοι ξάφριζαν την επιχείρηση, υπάλληλοι της εταιρίας βρίσκονταν ακόμα μέσα στον χώρο, με τον σεκιούριτι να τους παρακολουθεί από πέντε κάμερες ασφαλείας και να καλεί την αστυνομία.
«Όλο αυτό έγινε σε απίστευτα γρήγορο χρόνο και όπως θα δείτε και στα βίντεο ο ένας εργαζόμενος τους κυνηγάει με το αυτοκίνητό του» συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Καταλαβαίνουν ότι τα περιθώριά τους στενεύουν και τρέπονται σε φυγή κακήν κακώς, με τον συναγερμό να χτυπάει. Μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους και από πίσω φαίνεται το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που προσπαθεί να τους φτάσει.
Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να προχωρήσουν σε σύλληψη.

 

tanea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ