Εκλογές της ΕΛΜΕ Δράμας έγιναν χθες στο 2ο Λύκειο

0
2751

Πρώτη σε ψήφους η παράταξη της ΔΑΚΕ

Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο απερχόµενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Κ. Κάππος

Πραγματοποιήθηκαν χθες στο 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας. Πρόκειται για προγραμματισμένες αρχαιρεσίες που διεξάγονται κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του
Δεκεμβρίου και πάντως πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στις εκλογές που έγιναν χθες με μεγάλη συμμετοχή οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλήθηκαν να αναδείξουν τα μέλη του νέου επταμελούς ΔΣ της ΕΛΜΕ. Οι
εκλογές άρχισαν στις 11 και μέχρι εκείνη την ώρα στο πλαίσιο της προγραμματισμένης  συνέλευσης οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να μιλήσουν για τα προβλήματα του κλάδου. Η ψηφοφορία που έγινε όπως εκτιμάται με την συμμετοχή περισσοτέρων από 600 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε αλφαβητικά έληξε γύρω τις 5.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στις εκλογές συμμετείχαν οι
εξής πέντε παρατάξεις: ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε., ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Π.Ε.Κ.), ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ), ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ).

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ώς εξής:
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 182 ψήφους 2 έδρες
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ) 29 ψήφους 0 έδρες
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Π.Ε.Κ.) 51 ψήφους 1 έδρα
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. 287 ψήφους 3 έδρες                                                    ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ) 64 ψήφους 1 έδρα
Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους προκειμένου να προταχθούν και εφόσον είναι δυνατόν να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δράμας κ. Κωνσταντίνος  Κάππος σημείωσε ότι στα σημαντικότερα από τα προβλήματα που εντοπίζουν οι  εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνεται το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό καθώς οι εκπαιδευτικοί καλούνται με τον Νόμο Κατρούγκαλου να φθάσουν  τα 67 έτη προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης. Παράλληλα όπως είπε ο κ.  Κάππος, στα χρόνια της κρίσης το ωράριο των εκπαιδευτικών έχει αυξηθεί κατά δυο ώρες την εβδομάδα ( από 21 ώρες αυξήθηκε στις 23). Ακόμη πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών αυτή την στιγμή είναι πάνω από 53 ετών. Είπε επίσης ότι εάν σκεφτεί κανείς ότι  αυτός ο μέσος όρος θα αυξηθεί  στα επόμενα χρόνια τότε μπορεί να καταλάβει την ποιότητα της εκπαίδευσης. Χρειάζονται λοιπόν προσλήψεις και σύνταξη σε εύλογο  χρονικό διάστημα υπηρεσίας πριν τα 67 όπως είπε.
Τα θέματα αυτά όπως αρκετά ακόμη είχαν τεθεί από την ΕΛΜΕ Δράμας και κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη, τον  προηγούμενο μήνα στην Δράμα. (Η επίσκεψη της Υφυπουργού είχε πραγματοποιηθεί για την
βράβευση των μαθητών 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου που κατέρριψαν το ρεκόρ γκίνες στο επιτραπέζιο παιχνίδι “Γρινιάρης”).

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Δράμας έχει θέσει τα θέματα αυτά και με την Βουλευτή Δράμας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου η οποία είναι επιφορτισμένη με θέματα Παιδείας. “Σε κάθε περίπτωση, από εδώ και πέρα θέλουμε διορισμούς αλλά το κακό είναι ότι το δημογραφικό παίρνει διαστάσεις και ίσως τα επόμενα χρόνια να κλείσουν σχολεία στην χώρα” είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ μεταξύ άλλων ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Κωνσταντίνος Κάππος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!