Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για Δημιουργούς Ταινιών Μικρού Μήκους – OPEN CALL

0
437

Το Φεστιβάλ Δράμας καλεί και φέτος τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους να δηλώσουν συμμετοχή στο TSFM 2023 Talent Development Workshop, ένα εντατικό εργαστήριο του Tori-no Short Film Market, που στόχο έχει τη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας.
Το διεθνούς εμβέλειας workshop με τίτλο «What’s the story? Greece» θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα πέντε ημερών, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, από την Τρίτη 5 έως το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023. Μπορούν να συμμετάσχουν έως 10 σκηνοθέτες ή/και σεναριογράφοι.
Προθεσμία εγγραφής: 10 Ιουνίου 2023.

Στείλτε την αίτησή σας εδώ: https://forms.gle/SLTJHb8gk5KDK6Cs9

Το εργαστήριο, που για δεύτερη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα, παρέχει στους συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία για τη συγγραφή ενός σεναρίου και την υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους. Επιπλέον, προσφέρει τεχνογνωσία πάνω στην ανάπτυξη ιστοριών για ταινίες μικρού μήκους, καθώς και στις βασικές γνώσεις παραγωγής, διανομής και φεστιβαλικής πορείας. Επικεντρώνεται στην παγκόσμια βιομηχανία ταινιών μικρού μήκους —καλύπτοντας θέματα όπως φεστιβάλ, αγορές, εταιρείες διανομής και πωλήσεων, παρουσιάσεις και ανάπτυξη φακέλων ταινιών.
Aίτηση μπορούν να υποβάλουν κινηματογραφιστές που ζουν στην Ελλάδα, την Αλβανία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία και βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης της ιδέας τους (σύνοψη, short treatment). Στο εργαστήριο γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι με προηγούμενη κινηματογραφική ή/και καλλιτεχνική εμπειρία. Το workshop θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.
Τους συμμετέχοντες θα επιλέξει επιτροπή που θα αποτελείται από μέλη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του TSFM. Η διδασκαλία του εργαστηρίου οργανώνεται από το TSFM και διευθύνεται από καθηγητές με μακρά εμπειρία στη συμβουλευτική σεναρίου.
Η εγγραφή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.
Στους συμμετέχοντες παρέχεται διαμονή για έξι διανυκτερεύσεις και ένα γεύμα ανά ημέρα σε συνεργαζόμενες δομές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Τα έξοδα ταξιδιού και τυχόν επιπλέον διανυκτερεύσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Το έντυπο αίτησης συνεπάγεται την αποδοχή όλων των προϋποθέσεων που αναφέρονται παραπάνω.
Δύο από τους συμμετέχοντες στο workshop της Δράμας θα επιλεγούν από τους καθηγητές για να παρακολουθήσουν το εργαστήριο του TSFM Vol. 8 τον Νοέμβριο. Το τετραήμερο αυτό εργαστήριο, θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση στρατηγικών παραγωγής για κάθε έργο μικρού μήκους ταινιών και θα οδηγήσει σε ένα pitching session και σε ατομικές συναντήσεις με παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου.
Πρωταρχικός στόχος του πολυεθνικού αυτού εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ Ιταλών και Ευρωπαίων κινηματογραφιστών που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα. Πεποίθηση των διοργανωτών είναι πως η διεθνής δικτύωση μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη στους συμμετέχοντες, καθώς το TSFM θα διευκολύνει και θα επιταχύνει όχι μόνο την παραγωγή και την υλοποίηση των έργων τους που βρίσκονται υπό εξέλιξη, αλλά και την προώθηση μέσω φεστιβάλ, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών δικτύων.

Περισσότερες πληροφορίες: wts@talentsgeneratorfactory.com
info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)
Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!