Εκρηκτική έναρξη στο Φαλακρό

0
3646

Ξεπέρασαν τους 1500 οι επισκέπτες μόνο την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

Εκρηκτική από πλευράς επισκεψιμότητας, ήταν η έναρξη της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου φαλακρού που άνοιξε την περασμένη Παρασκευή και άρχισε να δέχεται μαζικές επισκέψεις από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου. Τα μηνύματα για την φετινή περίοδο λειτουργίας του είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικά τόσο από πλευράς ετοιμότητας υποδομών όσο και από πλευράς επισκεψιμότητας. Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του το κέντρο εκτόξευσε την επισκεψιμότητα και στον Βώλακα, το Νευροκόπι και τον Γραννίτη όπου τα ξενοδοχειακά καταλύματα κατέγραψαν πληρότητα γύρω στο 95%.

Ο καλός καιρός, η ανεμπόδιστη πρόσβαση αλλά και το ασύγκριτο πλεονέκτημα των χαμηλών τιμών κατέστησαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους φίλους της χιονοδρομίας απο όλη την χώρα, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων ενώ το ίδιο ενδιαφέρον αναμένεται και στην διάρκεια όλης της υπόλοιπης σεζόν.

Το περασμένο τριήμερο είχαμε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και σημαντικό. Αυτή η αυξημένη επισκεψιμότητα δείχνει την αγάπη του κόσμου για το Βουνό, έλεγε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης σημειώνοντας ότι έγινε πολύ καλή προετοιμασία και εξηγώντας ότι παρά τους έντονους ανέμους ταχύτητας μέχρι και 80 χιλιομέτρων την ώρα δούλεψαν τα πέντε λιφτ ενώ όλες οι πίστες ήταν πατημένες… “Οι δρόμοι διατηρούνται καθαροί και η φιλοξενία όπως και το σέρβις των επισκεπτών είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η προσπάθεια που έχει γίνει θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας μόνο μέσα απο την τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Μάνεση είχαμε 55.000 προβολές. Η αυξημένη επισκεψιμότητα οφείλεται και στην πολύ καλή προβολή που έγινε πανελλαδικά. Το κέντρο θα είναι ανοικτό συνεχώς μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και στην συνέχεια θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι το τέλος της σεζόν το τριήμερο Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, στον Βώλακα, το Νευροκόπι και τον Γρανίτη ήταν γεμάτα. ” σημείωσε ο κ. Αργ. Πατακάκης. Εντωμεταξύ υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την υλοποίηση των εκδηλώσεων Grand Οpening 2018 που αφορούν την προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.            Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων και εκδηλώσεων στα πλαίσια της Έργου «ΦΑΛΑΚΡΟ GRAND OPENING 2018» και για τις ανάγκες του σχεδίου δράσης, έχουν προβλεφθεί να γίνουν ενέργειες προώθησης -προβολής του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού ως τουριστικού προορισμού . Ακόμη προβλέπεται η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού προβολής και έντυπου υλικού. Η διοργάνωση εκδηλώσεων προβολής της ευρύτερης περιοχής του Φαλακρού και των προϊόντων της. Η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μέσω της ανάδειξης του βουνού ως τουριστικού προορισμού και αρωγή της δικτύωσης μεταξύ των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής του Φαλακρού.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι η συγκεκριμένη δράση γίνεται προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της θέσης της περιοχής στην τουριστική αγορά. Η προβολή πραγματοποιείται στην Π.Ε. Δράμας και συγκεκριμένα σε δυο σημεία. Στο κτίριο Π.Ε. Δράμας και στο Φαλακρό όρος – Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.

Το πρόγραμμα της δράσης Grand Οpening 2018

ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-28/12/2018

Εκδήλωση παρουσίασης του Φαλακρού και των προϊόντων στην ΠΕ Δράμας. Μουσική εκδήλωση και εκδήλωση γαστρονομίας (επιχειρήσεις οικοτεχνίας, συνεταιρισμοί, σύλλογοι κ.λπ.). Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής με τη συμμετοχή παιδιών στο Διοικητήριο και έκθεση φωτογραφίας Δράμας με θέμα το Φαλακρό.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-30/12/2018

Δράσεις ενημέρωσης με παρουσίαση παιχνιδιών υπαίθρου και με ενότητα που αφορά στην ασφάλεια στο βουνό – Ορεινός περίπατος – ενημέρωση με τίτλο « Γνωριμία με το βουνό» (το πρόγραμμα μπορεί να μεταβληθεί όσον αφορά στον τόπο και χρόνο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στο βουνό) Γαστρονομική εκδήλωση στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού – παρουσίαση τοπικών συνταγών και εδεσμάτων από επιχειρήσεις.(Η γαστρονομική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μια από τις δυο ημέρες αναλόγως των καιρικών συνθηκών, και σε περίπτωση που θα είναι κακές θα γίνει στο Βώλακα) Μετακίνηση των συμμετεχόντων εθελοντών με λεωφορεία – μετακίνηση και συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις – εκτιμώμενες μετακινήσεις (3 λεωφορεία κάθε μέρα και για τις δυο ημέρες)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ