Εκτίθεται άσκοπα ξανά το Φεστιβάλ Ταινιών

0
3543

Απλήρωτες παλαιές οφειλές προς τους επαγγελματίες της πόλης και τους προμηθευτές – Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέμα διευθέτησης των παλιών οφειλών του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας προς τους προμηθευτές του και επαγγελματίες της πόλης συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε χθες.
Πρόκειται για οφειλές του Φεστιβάλ που ξεκινούν περίπου από το 1999 και αφορούν αρκετούς τοπικούς επιχειρηματίες που έχουν να λαμβάνουν αμοιβές για δεδουλευμένα ή υπηρεσίες που παρείχαν προς το Φεστιβάλ και δεν εξοφλήθηκαν μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς έχουν στα χέρια τους και δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει. Είναι σαφές ότι η περίπτωση αυτή πλήττει τη φήμη του Φεστιβάλ και είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα έθεσε τόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» Κυριάκος Χαρακίδης ως θέμα προ ημερησίας διάταξης όσο και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μήτρου. Στο θέμα πήρε θέση για ακόμη μια φορά και ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» Κυριάκος Χαρακίδης είπε στα “Χ” ότι «το θέμα της εκκαθάρισης του φεστιβάλ είναι ανεξάρτητο από τις τελεσίδικες αποφάσεις που πέτυχαν οι προμηθευτές και πρέπει να πληρωθούν. Ο Δήμος Δράμας είναι καθολικός διάδοχος του Φεστιβάλ μετά τη λύση του και την ενσωμάτωσή του στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας. Αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του. Άρα όσοι δικαιούνται να πληρωθούν βάσει των αποφάσεων που υπάρχουν και δεν έχουν παραγραφεί οι οφειλές προς αυτούς θα πρέπει να οπωσδήποτε να πληρωθούν. Από εκεί και πέρα το ότι ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη θητεία και εκείνο δεν ψήφισε την τότε πρόταση, δεν έχει καμία σχέση με τις πληρωμές. Οι εκκαθαριστές λένε ξεκάθαρα ότι ο Δήμος Δράμας είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αυτές τις οφειλές σε δικαιούχους που τους ονομάζει».
Για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είπε στα “Χ” ότι πρόταση της παράταξής του που έχει κατατεθεί και παλαιότερα, είναι να ληφθεί το πόρισμα των εκκαθαριστών και να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος και μάλιστα να ενταχθεί και στην ρύθμιση που υπήρξε πρόσφατα από την πολιτεία και δίνει στους δήμους τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν για οφειλές που έχουν προς τρίτους (αφορά και περιπτώσεις όπως αυτή των παλιών οφειλών του φεστιβάλ). «Το θέμα είναι να ψηφιστεί το πόρισμα, το είπαμε και παλαιότερα. Το πώς θα πληρώσουμε και αν θα πληρώσουμε τόκους υπερημερίας ή όχι είναι μια διαδικασία την οποία θα αναλάβει η νομική και η οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Ο Δήμος πρέπει να βρει τρόπο να χρηματοδοτηθεί, γιατί υπάρχει αυτή η δυνατότητα από την πολιτεία, ώστε να πληρώσει αυτούς που χρωστάει» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Τσιαμπούσης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος είπε στα “Χ” ότι “για τις παλιές οφειλές, εφόσον υπάρχουν νόμιμα παραστατικά και δικαστικές αποφάσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η Δημοτική Αρχή τις πληρωμές. Εκείνα που νομίμως είχαν παρασχεθεί προς το φεστιβάλ από επαγγελματίες της περιοχής θα πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο και μάλιστα σε περιπτώσεις που υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, με τους αναλογούντες τόκους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ