Ελ. Γαμβρέλη: «Η πόλη μας γρήγορα οδεύει προς το κόκκινο»

2
14835

Αλ. Μπουραζάνη: «Στη Δράμα έχουμε διασπορά του ιού στη βάση, δηλαδή παντού».
Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γ. Παπαδόπουλου έγιναν το πρωί της Τρίτης ανακοινώσεις για την πορεία της πανδημίας στη Δράμα.

Σε ανακοινώσεις για την κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας στον Νομό Δράμας προχώρησαν σήμερα από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, η υπεύθυνη γιατρός του ΕΟΔΥ στη Δράμα κ. Ελένη Γαμβρέλη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Γεωργιάδης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αλεξάνδρα Μπουραζάνη.
Όπως επεσήμανε κ. Παπαδόπουλος, υπάρχει μια διάχυτη αγωνία στους ανθρώπους που ασχολούνται στενά με την εξέλιξη της πανδημίας στον Νομό Δράμας, για την οποία πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες. Πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση η Π.Ε. Δράμας παρουσιάζει αυξητική τάση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. «Δεν είναι πλέον αστεία τα πράγματα. Είμαστε σε μια σοβαρότατη και κρίσιμη στιγμή. Ο χάρτης που δείχνει τον αριθμό των κρουσμάτων στη Δράμα θα αλλάξει σημαντικά. Τα κρούσματα το τριήμερο από 23 -25 Οκτωβρίου ανήλθαν στα 30. Το γεγονός ότι τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ δεν έκανε γνωστό κανένα κρούσμα στη Δράμα είναι γιατί μεσολάβησε η αργία της Κυριακής και τα δείγματα που λήφθηκαν, σύμφωνα με ενημέρωση που μου έγινε τόσο από τον ΕΟΔΥ όσο και από το Νοσοκομείο Δράμας, θα ανακοινωθούν σήμερα. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η Δράμα συνεχίζει να είναι σε καλό επίπεδο, να τους διαβεβαιώσω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οφείλω να χτυπήσω τον κώδωνα του κινδύνου και να πω ότι οι ημέρες που διανύουμε είναι δύσκολες. Εδώ επιβάλλεται πλέον να υπάρξει η ατομική ευθύνη, η οποία σήμερα -λυπάμαι που το λέω- δεν υπάρχει και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει και συλλογική ευθύνη. Το κλίμα αυτό μας οδήγησε σε αυτή τη σύσκεψη και την ενημέρωση προς τους πολίτες. Η πόλη μας από πλευράς υποδομών δεν μπορεί να υποστηρίξει έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Κάνω έκκληση σε όλα τα αθλητικά σωματεία και προς τους δημάρχους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, να πάρουν δύσκολες αποφάσεις που θα βοηθήσουν να συγκρατήσουμε τα κακώς κείμενα που θα συναντήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα».
Η κα Ελένη Γαμβρέλη τόνισε ότι «η κατάσταση και η εξάπλωση του φονικού ιού είναι ανεξέλεγκτη σε όλη τη χώρα. Τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι συνθέτουν ένα σοκαριστικό σκηνικό. Η πόλη μας γρήγορα οδεύει προς το κόκκινο. Τα χθεσινά κρούσματα (τα κρούσματα της Δευτέρας που λάβαμε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας) είναι επτά μόνο από τα τεστ του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Τα τεστ που έγιναν από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν βγει και δεν έχουν παραδοθεί όλα. Κάναμε ιχνηλατήσεις (χθες Δευτέρα)σε μια σειρά ατόμων. Ήταν ιχνηλατήσεις σε στενές επαφές κρουσμάτων. Δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ο κίνδυνος είναι στα σπίτια μας. Είναι στην πόλη μας και παντού, στο ΚΤΕΛ, στο αστικό, στα ταξί, στα καταστήματα, στην εστίαση, στη βόλτα, παντού. Θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι μέτρα ασφαλείας. Η μάσκα είναι αυτή που σώζει ζωές».
Η κ. Μπουραζάνη ανάμεσα σε άλλα είπε ότι τον Ιούλιο στη Δράμα είχαμε 15 κρούσματα, τον Αύγουστο 32, τον Σεπτέμβριο 11 και τον Οκτώβριο (μέχρι το περασμένο Σάββατο) 54 κρούσματα, εκ των οποίων τα 33 τις τρεις τελευταίες ημέρες. «Καλούμε όλους τους πολίτες να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα, διότι με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν θα αργήσουμε από το επίπεδο 1 να περάσουμε, όχι στο επόμενο επίπεδο, αλλά αν συνεχιστεί σύμφωνα τα δεδομένα που έχουμε αυτή η κατάσταση, μπορεί να περάσουμε στο μεθεπόμενο επίπεδο. Εφιστούμε την προσοχή γιατί η διασπορά είναι πολυεπίπεδη και δεν είναι στοχευμένη σε έναν συγκεκριμένο φορέα. Στη Δράμα έχουμε διασπορά του ιού στη βάση, δηλαδή παντού. Σε ομάδες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχολικές μονάδες, στις προνοιακές δομές κλπ.»
Περισσότερα από τις ανακοινώσεις που έγιναν το πρωί της Τρίτης για την κατάσταση της πανδημίας στη Δράμα, στο ρεπορτάζ της έντυπης μορφής των «Χρονικών» στο φύλλο της Πέμπτης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί δεν κάνετε κάτι με τα σχολεία? Το γνωρίζετε ότι είναι αφημένα στην τύχη τους? Νοσούν αδέλφια μαθητών και δε γίνονται τέστ με αποτέλεσμα να μην ξέρει η σχολική μονάδα αν κυκλοφορούν θετικοί στο χώρο του σχολείου! Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι αστείες για την αντιμετώπιση του θέματος στα σχολεία! Οι καθαρίστριες είναι μερικής απασχόλησης και φεύγουν στις 12 με αποτέλεσμα το σχολείο να μένει χωρίς καθαριότητα μέχρι τις 4 που τελειώνει το ολοήμερο! Οι μάσκες και μόνο δε σώζουν την κατάσταση καθώς τα παιδιά ΔΕΝ ΤΙΣ ΦΟΡΆΝΕ ΣΩΣΤΆ. Μπορείτε αυτό να το καταλάβετε? Δεν υπάρχουν αποστάσεις ούτε στις τάξεις και κυρίως στα διαλείμματα. Αναλάβετε τις ευθύνες σας κυβέρνηση και δήμοι γιατί θα λογοδοτησετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ