Ελεγχόμενη από χθες η είσοδος στην Π.Ε. Δράμας

0
1853

Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ελεγχόμενη και μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού έγινε από χθες η είσοδος στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

“Οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά, βάση των υπουργικών αποφάσεων. Από χθες, ωστόσο, δεν επιτρέπεται η άσκοπη είσοδος στις υπηρεσίες. Έχουμε δώσει οδηγίες, προκειμένου το έργο των υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικώς ή κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Οι πολίτες των οποίων οι υποθέσεις επείγουν θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού για συγκεκριμένη ώρα και ημέρα, προκειμένου να έρθουν σε δια ζώσης επικοινωνία με τα στελέχη των υπηρεσιών. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί και ο συνωστισμός”, τόνισε μεταξύ άλλων στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Στο πλαίσιο των αλλαγών που ισχύουν, οι Δραμινοί πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στις υπηρεσίες σε καθορισμένη ώρα και ημέρα που θα έχει προγραμματισθεί. Εκεί, στέλεχος ιδιωτικής ασφάλειας και υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, θα ελέγχουν την ταυτότητα και τον λόγο επίσκεψης του πολίτη. Στην συνέχεια θα ακολουθεί επικοινωνία με την υπηρεσία, που έχει κλειστεί προγραμματισμένη επίσκεψη για να επιτραπεί η είσοδός του στο κτίριο. Η συγκέντρωση των στοιχείων, θα γίνεται με σκοπό, στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα της νόσου του νέου κορωνοϊού, να διευκολυνθεί η προσπάθεια ιχνηλάτησης, των επαφών του ασθενούς, από τις υπηρεσίες.
Η ελεγχόμενη είσοδος και η προγραμματισμένη επίσκεψη των πολιτών ισχύει και για τις υπηρεσίες, που φιλοξενούνται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, παρότι δεν ανήκουν στην διοικητική της δομή, όπως για παράδειγμα η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Δράμας.
Στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων που έχουν ληφθεί, από την Π.Ε. Δράμας, στην κατεύθυνση των οδηγιών της πολιτείας, τις προηγούμενες ημέρες γινόταν ενδελεχής απολύμανση των χώρων του κτιρίου, από το προσωπικό καθαριότητας που διαθέτει. Ωστόσο εντός της εβδομάδας, θα έχει ολοκληρωθεί και επιπλέον πρόγραμμα έκτακτης απολύμανσης, των χώρων που ανήκουν στην ΠΕ Δράμας, όχι μόνο στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, από εξειδικευμένα συνεργεία.
Η διαδικασία αυτών των απολυμάνσεων, από εξειδικευμένα συνεργεία, θα αρχίσει σήμερα ή αύριο αρχής γενομένης από την Υπηρεσία Μεταφορών, η οποία συγκεντρώνει όπως είναι γνωστό, ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, που διεκπεραιώνουν υποθέσεις τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, σημείωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ότι καλό θα ήταν οι πολίτες να ενημερωθούν, αν δεν γνωρίζουν ήδη, για τις τηλεφωνικές γραμμές των υπηρεσιών που τους ενδιαφέρουν, προκειμένου να κλείσουν έγκαιρα ραντεβού. Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Δράμας, υπάρχουν ανηρτημένα τα τηλέφωνα όλων των υπηρεσιών της, από τα οποία οι πολίτες μπορούν να εντοπίσουν, τις τηλεφωνικές γραμμές που τους ενδιαφέρουν.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΠΕ Δράμας είναι www.pedramas.eu
O επισκέπτης, θα πρέπει να επιλέξει τον σύνδεσμο “Επικοινωνία”. Στην συνέχεια, από το εμφανιζόμενο μενού, θα πρέπει να επιλέξει τον σύνδεσμο “Τηλεφωνικός Κατάλογος”, ο οποίος οδηγεί και στις τηλεφωνικές γραμμές όλων των υπηρεσιών της ΠΕ Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ