Εμφανή προβλήματα στο κολυμβητήριο

Κατασκευαστικά κενά και καιρικές διαβρώσεις καθιστούν αναγκαίες τις παρεμβάσεις

0
2279

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, και ώρα 18:00 για συζήτηση και ενημέρωση που αφορά την μελέτη στατικής επάρκειας του κολυμβητηρίου της Δράμας.

Η συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που έγινε κατά την συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου, όπου διατυπώθηκε η ανάγκη να συζητηθεί αναλυτικά η μελέτη στατικής επάρκειας του κολυμβητηρίου, καθώς κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι στο κτίριο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα το καταστήσουν απόλυτα ασφαλές για χρήση από τους συλλόγους και τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται εκεί.
Στην συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης που ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου προαναγγέλθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ότι θα πραγματοποιηθεί θα παρατεθούν αναλυτικά τα στοιχεία της μελέτης που έγινε για την στατική επάρκεια του κολυμβητηρίου και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019.
Σε αυτή την μελέτη που τα ΧΡΟΝΙΚΑ έχουν στην διάθεσή τους διατυπώνονται πλήθος τεχνικών στοιχείων που αναφέρονται στην ορθότητα αλλά και τα προβλήματα της κατασκευής, ενώ στο τέλος διατυπώνεται με σαφήνεια ότι είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα επεμβάσεις στο κτίριο του κολυμβητηρίου.
Ανάμεσα σε άλλα στην έρευνα αναφέρεται ότι υπάρχει διόγκωση του σκυροδέματος και εμφάνιση διαβρωμένων ράβδων ενώ σε όσα υποστηλώματα υπάρχει επίχρισμα παρατηρούνται ρωγμές που δείχνουν διόγκωση εσωτερικά και του σκυροδέματος. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές βλάβες στην νότια όψη του κτίσματος, με αποδιοργάνωση του σκυροδέματος στις βάσεις σχεδόν όλων των υποστηλωμάτων. Υπάρχουν επίσης προβλήματα κενά ανάμεσα στα αδρανή υλικά από την περίοδο κατασκευής του κτιρίου. Σε αρκετά σημεία των υποστηλωμάτων δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές και οι ράβδοι τοποθετήθηκαν εκτός επικάλυψης με αποτέλεσμα να ήταν εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.
Σοβαρές και πολλές ήταν επίσης οι διαπιστώσεις διαβρώσεων στα χαλύβδινα στοιχεία της στέγης. Σχετικά με τα αίτια και τον μηχανισμό διάβρωσης των μεταλλικών στοιχείων της στέγης επισημαίνεται στη μελέτη η έντονη υγρασία από την χρήση του χώρου σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία, η οποία γενικά αυξάνει την ταχύτητα διάβρωσης. Η μελέτη επίσης αναφέρει ότι η αντιδιαβρωτική προστασία των μεταλλικών μερών ήταν ελλιπής όπως ελλιπής ήταν και η συντήρηση κρινόμενη από το βάθος προσβολής του φαινομένου.
Επίσης όπως αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στην μελέτη αποτίμησης στατικής επάρκειας “το δομικό σύστημα της κερκίδας δεν διαθέτει την ενδεδειγμένη μορφολογία για την αξιόπιστη παραλαβή σεισμικών δυνάμεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ