Ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς στους ήρωες της πανδημίας

2
6894

– Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη βράβευση των πρωταγωνιστών της πρώτης γραμμής από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
– Αρ. Μωυσιάδης: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης»


Το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Κούρος, πραγματοποιήθηκε η συνέχεια της πρωτοβουλίας τιμητικών βραβεύσεων των πρωταγωνιστών της πρώτης γραμμής, κατά τη δύσκολη περίοδο της Πανδημίας. που έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.
Βραβεία στο προσωπικό των υγειονομικών δομών επέδωσαν πέραν του κ. Μωυσιάδη επέδωσαν και ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος αλλά και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου.
Ήταν ουσιαστικά ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς στους ήρωες της μάχης κατά της πανδημίας, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων για το πολύ σημαντικό έργο που προσέφεραν κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όταν δοκιμάστηκαν συνολικά οι αντοχές της κοινωνίας.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Μωυσιάδης διευκρίνισε για την πρωτοβουλία αυτή:
«Τιμήσαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, τον Οδοντιατρικό σύλλογο Δράμας, το ΕΚΑΒ Δράμας, την ΤΟΜΥ Δράμας, τους Φυσιοθεραπευτές Δράμας, το Νοσοκομείο Δράμας, την υπηρεσία Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δράμας, το Βοήθεια στο σπίτι Δράμας, το Βοήθεια στο σπίτι Δοξάτου, το Βοήθεια στο σπίτι Παρανεστίου, το Βοήθεια στο σπίτι Νευροκοπίου, και το Βοήθεια στο σπίτι Προσοτσάνης.
Για εμάς υπήρχε αυτή η σκέψη της βράβευσης καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα έπρεπε με κάποιον τρόπο, τουλάχιστον από την πλευρά την δική μας, της Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, να τιμηθούν. Αυτό λοιπόν έγινε το βράδυ της Τετάρτης.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι, γιατί ακούσαμε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τις δυσκολίες τις οποίες περάσαν και για εμάς ήταν πραγματικά μια πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία».

Μιλώντας και για την στήριξη της Περιφέρειας στις δομές Υγείας και στο έργο που επιτελείται σε αυτές ο κ. Μωυσιάδης τόνισε:
«Όλο αυτό το διάστημα από το 2019 που ανέλαβε ο Χρήστος Μέτιος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Περιφέρεια ενισχύει επικουρικά το έργο των δομών Υγείας. Έχουμε ενισχύσει σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έχουν δοθεί πάνω από 17 εκατ. ευρώ, για τις ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν.
Η Περιφέρεια είναι δίπλα και αρωγός με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει και στο βαθμό που μπορεί να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες.
Είναι σίγουρο πως στην κατεύθυνση της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας είμαστε αρωγοί όλων των προσπαθειών για την ανακούφιση των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων και των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη.
Πρέπει να έχουν ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς ότι θα είμαστε δίπλα τους».

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!