Ένα βήμα πιο κοντά στην ενοποίηση του Δημοτικού Κήπου με την Αγία Βαρβάρα

0
1790
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο και τον ανάδοχο εργολάβο, την Παρασκευή, η σύμβαση για την πιο σημαντική παρέμβαση στο πλαίσιο του ΒΑΑ.

Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού 19ης Μαΐου που είναι η μεγαλύτερη από τις δράσεις του ΒΑΑ. Στο μεταξύ, από σήμερα ξεκινούν και πάλι οι εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του δικτύου φωτισμού, οι οποίες είχαν υποχρεωτικά σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας, καθώς οι υπάλληλοι του εργολάβου είχαν τεθεί σε αναστολή. Οι εργασίες θα τελεστούν για διάστημα 1,5 μήνα, στο οικοδομικό τετράγωνο περιμετρικά των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και 19ης Μαΐου.

“Η σύμβαση που υπεγράφη με τον ανάδοχο εργολάβο αφορά το έργο της ανάπλασης. Το ΒΑΑ είναι ένα μεγάλο έργο με 16 υποέργα τα οποία συντονίζει ο Δήμος Δράμας και η Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας. Ένα από τα υποέργα είναι και η ανάπλαση της 19ης Μαΐου, που περιλαμβάνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δεντροφύτευση, υδρονέφωση και την ουσιαστική ενοποίηση του Δημοτικού Κήπου με την Αγία Βαρβάρα” εξήγησε μιλώντας στα “Χ”, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου. Τα έργα της ύδρευσης και αποχέτευσης είναι σχεδόν ολοκληρωμένα έχοντας φτάσει σε ποσοστό 90 -95% των προγραμματισμένων εργασιών. Πλέον, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά στην εγκατάσταση της μέσης τάσης και σε δεύτερη φάση θα ηλεκτροδοτήσει τα παρακείμενα οικήματα μέσω των υπογείων δικτύων. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων του ΔΕΔΔΗΕ εξαρτάται και από τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει με τον πλακοσκεπή αγωγό για την τοποθέτηση των καλωδίων. Ωστόσο, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι, εφόσον αυτό είναι εφικτό, να δουλέψουν παράλληλα τα έργα της ανάπλασης με τα έργα του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος και να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στους δημότες. Τα τεχνικά έργα της ΔΕΗ αυτά είναι τέτοιας φύσης, που θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αντικατάσταση του δικτύου, ηλεκτροδότηση, δοκιμή της ηλεκτροδότησης και έπειτα να γίνει η έναρξη των εργασιών της ανάπλασης από τον εργολάβο. Το έργο της ανάπλασης της 19ης Μαΐου θα έχει διάρκεια περίπου 18 μηνών, και θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων της ύδρευσης – αποχέτευσης και του ΔΕΔΔΗΕ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν περαιτέρω προβλήματα.

Σχετικά με το θέμα τόνισε στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Μιχάλης Τάσσου: “Το έργο της ανάπλασης ήταν ένα όραμα του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου, το οποίο το ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο και με την συμβολή του Δημήτρη Καραμπατζάκη. Είναι ένα όραμα που αλλάζει την εικόνα όλου του Νομού, διότι η Δράμα ως μητροπολιτικός Δήμος επηρεάζει σημαντικά την εικόνα όλου του Νομού. Ως εκ τούτου, η αναβάθμιση του κέντρου της Δράμας επηρεάζει θετικά όχι μόνο την πόλη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της αλλά και την ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων που ζούν στο Νομό. Στόχος μας είναι το κέντρο της πόλης να γίνει πιο φιλικό και πιο προσβάσιμο. Πρέπει να μπούμε στην λογική ότι σιγά – σιγά τα αυτοκίνητα θα έχουν όλο και λιγότερο χώρο στο κέντρο. Αυτό, είναι κάτι που θα γίνει με την ενοποίηση του Δημοτικού Κήπου με το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, που είναι δυο ορόσημα και ταυτόχρονα μοναδικά χαρακτηριστικά του κέντρου της Δράμας ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here