Έναν αυτόματο απινιδωτή για τους σχολικούς αγώνες δώρισε χθες η Αντιπεριφέρεια Δράμας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης

0
463

Έναν αυτόματο απινιδωτή δώρισε χθες ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Δράμας, στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, για τις ανάγκες των σχολικών αγώνων, στους οποίους κατά καιρούς συμμετέχουν οι μαθητές εντός ή εκτός της πόλης. Οι δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης όπως και το γραφείο Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Δράμας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον απινιδωτή ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.
Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, στο πλαίσιο της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας και πάντοτε με γνώμονα την διαπίστωση ότι «Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία», αλλά και μετά από συζητήσεις που προηγήθηκαν με τους υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας, η Αντιπεριφέρεια Δράμας είναι στην ευχάριστη θέση να δωρίσει έναν απινιδωτή για τις ανάγκες των σχολικών αγώνων. «Νομίζω ότι αυτή η κίνηση έρχεται να προστεθεί καταρχήν στην πολύ καλή συνεργασία που είχαμε ως διοίκηση με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον προϊστάμενο της κ. Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο αλλά και με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον προϊστάμενό της κ. Σπύρο Κιουλάνη όπως και τον υπεύθυνο του γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Σάββα Καραβασίλογλου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Σχετικά με τη δωρεά του αυτόματου απινιδωτή ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Αντιπεριφέρεια Δράμας και τον κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ για την ευγενική προσφορά του απινιδωτή που θα χρησιμοποιηθεί για τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία. «Ο κ. Παπαεμμανουήλ είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας. Τούτη εδώ η χορηγία έρχεται να επιβεβαιώσει την καλή συνεργασία που έχουμε με τον ίδιο και την Αντιπεριφέρεια» είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Διαλεκτόπουλος.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίσευσης Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, για την πρωτοβουλία και την ευγενική προσφορά. «Είναι ιδιαίτερα σημαντική κίνηση και από την άποψη ότι στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει το γραφείο Φυσικής Αγωγής που διοργανώνει κάθε χρόνο τους αθλητικούς αγώνες. Κατά συνέπεια είναι μια προσφορά χρήσιμη και ως προς αυτό. Να θυμίσω ότι πέρσι διοργανώσαμε εδώ στη Δράμα τους πανελλήνιους αγώνες χειροσφαίρισης. Εκτός αυτού τα σχολεία μας συμμετέχουν σε αγώνες και βγαίνουν και εκτός πόλης. Έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σημαντική προσφορά την οποία υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά. Η κίνηση αυτή συμπίπτει με την ενημέρωση που θα κάνουμε σε δυο ημέρες για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα πρώτων βοηθειών, με μία ομάδα Δραμινών διασωστών στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Δράμας. Στην ενημέρωση αυτή μπορούν βεβαίως να παραβρεθούν και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» είπε ο κ. Κιουλάνης.
Τις ευχαριστίες του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας απηύθυνε και ο υπεύθυνος του γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Σάββας Καραβασίλογλου, τονίζοντας ότι ο απινιδωτής θα χρησιμοποιείται από τους γιατρούς που θα υπάρχουν στους σχολικούς αγώνες και θα φυλάσσεται στο γραφείο Φυσικής Αγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ