Έναρξη εγγραφών για τον λαϊκό αγώνα δρόμου VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι 2022

0
715

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας προκηρύσσει λαϊκό αγώνα δρόμου ενηλίκων ανδρών-γυναικών υπό τον τίτλο «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι 2022», την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:30’ π.μ.
Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για τον αγώνα ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2022, ενώ όλες οι παροχές προς τους συμμετέχοντες, είναι εντελώς δωρεάν.
Ειδικότερα, ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Περιφερειακού Φεστιβάλ Via Egnatia, που αφορά θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση ευρείας απήχησης, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες χωρικής αρμοδιότητάς της, με κύριο στόχο την ανάπτυξη του τοπικού πολιτιστικού και ιστορικού κεφαλαίου, μέσω πράξεων και προγραμμάτων υπεροπτικής σημασίας.
Αναλυτικότερα, ο αγώνας δρόμου VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι 2022, αφορά δρόμο 10 χιλιομέτρων, στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, στον οποίο έχει προβλεφθεί ο μέγιστος αριθμός των 100 δρομέων, ενώ ως αφετηρία της διαδρομής έχει ορισθεί η επαρχιακή οδός Δράμας-Πρώτης (στην οδό προς Θεσσαλονίκη, στη θέση Μαυρολεύκη, του Δήμου Προσοτσάνης) και ως τερματισμός, η κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, του Δήμου Δοξάτου.
Παρακάτω, επισυνάπτεται η προκήρυξη του αγώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστοχώρο της Π.Α.Μ.Θ., προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Λαϊκός αγώνας δρόμου 10 χμ. σε δημόσια οδό «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι 2022»
Χρόνος διεξαγωγής: Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Τόπος συνάντησης: Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου Ώρα 9:00’ π.μ.
Σημείο εκκίνησης: Μαυρολεύκη 10:30’ π.μ.
Σημείο τερματισμού: Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου 12:00’ π.μ.

Περιγραφή –Χαρακτηριστικά διαδρομής:
Η διαδρομή είναι μήκους 10 χιλιομέτρων, επί ασφάλτου σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχει ως αφετηρία την Επαρχιακή οδό Δράμας – Πρώτης (μετά τη Μαυρολεύκη προς Θεσσαλονίκη) και ως τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, του Δήμου Δοξάτου.
Η ως άνω διαδρομή έχει μικρό βαθμό δυσκολίας και δεν παρουσιάζει υψομετρικές διαφορές.

Μετάβαση δρομέων στην εκκίνηση:
Η μετάβαση των δρομέων από το σημείο συνάντησης (πλατεία Καλαμπακίου) προς τον χώρο εκκίνησης του αγώνα (Μαυρολεύκη) θα γίνει με λεωφορεία για τα οποία έχει φροντίσει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, με ώρα αναχώρησης 9:30’ π.μ.
Σημειώνεται ότι για τους δρομείς που θα μεταβούν με δικό τους μεταφορικό μέσο στον χώρο εκκίνησης του αγώνα (Μαυρολεύκη), δεν προβλέπεται η μεταφορά τους στο σημείο όπου έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους.
Συνιστάται η μετάβαση των δρομέων με τα λεωφορεία για τα οποία μερίμνησε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Σηματοδότηση χιλιομέτρων:
Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχει ένδειξη του χιλιομέτρου με σπρέι επί του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές.

Σηματοδότηση πορείας:
Θα υπάρχουν κριτές – εθελοντές στα σημεία όπου θα αλλάζει η πορεία καθώς και σήμανση με βελάκι που θα δείχνει την πορεία των αθλητών.
Οι δρομείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα και να μην αλλάζουν πορεία αν δεν τους υποδείξει κριτής ή εθελοντής.

Σταθμοί τροφοδοσίας – υποστήριξης:
Στη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ένας (1) σταθμός υποστήριξης με νερό (500 ml) στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής, ενώ στα 500 μέτρα μετά από κάθε σταθμό υποστήριξης, θα υπάρχει κάδος για τη ρίψη των πλαστικών φιαλών.
Επισημαίνεται ότι θα παρέχεται στους δρομείς εμφιαλωμένο νερό (500 ml) και ισοτονικό ποτό (500 ml) στον τερματισμό της διαδρομής (Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου).

Παροχές:
Πριν από την εκκίνηση και στο σημείο συνάντησης του αγώνα (Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου), θα δοθεί από τη Γραμματεία στους δρομείς, η ειδική αρίθμηση του αγώνα. Επίσης και εφόσον το επιθυμούν οι συμμετέχοντες, θα τους δοθεί μία τσάντα – πουγκί πλάτης, για τη φύλαξη του ιματισμού τους.

Διαχείριση ιματισμού:
Τριάντα (30) λεπτά πριν από την εκκίνηση και στο σημείο συνάντησης του αγώνα (Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου), οι δρομείς, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να παραδώσουν τον ιματισμό τους σε τσάντα – πουγκί πλάτης που θα δοθεί από τους διοργανωτές και η οποία τσάντα – πουγκί θα φέρει τον αριθμό της συμμετοχής τους.
Η τσάντα – πουγκί ιματισμού θα παραληφθεί από τον δρομέα στον χώρο του τερματισμού, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.
Ο διοργανωτής φορέας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια προσωπικών αντικειμένων.

Ιατρική κάλυψη:
Κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

Εκκίνηση – Χρονικό όριο:
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:30’ π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Μετά το πέρας του ως άνω χρόνου, οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Απονομές – Έπαθλα:
Η απονομή των επάθλων θα γίνει μετά και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα (εντός του προκαθορισμένου χρονικού ορίου).
Στους τρεις (3) πρώτους νικητές κατηγορίας ανδρών και στις τρεις (3) πρώτες νικήτριες κατηγορίας γυναικών του αγώνα θα απονεμηθεί έπαθλο – κύπελλο και μετάλλιο.
Σε όλους τους δρομείς του αγώνα που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και σχετική βεβαίωση συμμετοχής.
Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου είναι δωρεάν.

Γενικοί όροι:
Δικαίωμα συμμετοχής, στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έχουν οι δρομείς με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν.

Στοιχεία Αγώνα
Ημερομηνία: Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Ώρα εκκίνησης αγώνα: 10:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης: Επαρχιακή Οδός Δράμας – Πρώτης (από τη Μαυρολεύκη προς Θεσσαλονίκη)
Σημείο τερματισμού: Κεντρική Πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, Δήμου Δοξάτου
Πληροφορίες: 2521351322
Λήξη εγγραφών: Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (100 θέσεις). Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για τον αγώνα ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2022. Εγγραφή μετά τις 17 Οκτωβρίου δεν είναι δυνατή, εκτός εάν συμπληρωθεί νωρίτερα ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών. Όλοι οι δρομείς θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους την ημέρα του αγώνα στο σημείο συνάντησης, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου, από τη Γραμματεία Αγώνα της διοργάνωσης.

1. Όλοι οι δρομείς του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, με την αίτηση του δηλώνουν υπεύθυνα ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς και είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή σωματική τους υγεία.
2. Οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και απαλλάσσουν τους διοργανωτές και κάθε εμπλεκόμενο στον αγώνα (κριτές, εθελοντές κ.ά.) από κάθε ευθύνη για οτιδήποτε τους συμβεί κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα.
3. Απαγορεύεται καθ’ όλη τη διαδρομή η επιβίβαση ή η μεταφορά δρομέων με όχημα. Στην περίπτωση που θα υποπέσει δρομέας στην παράβαση αυτή, θα αποκλείεται από τον αγώνα.
4. Οι δρομείς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον αγώνα, πρέπει να το δηλώσουν στον πρώτο σταθμό ελέγχου που θα συναντήσουν, ή στον πρώτο αρμόδιο της διαδρομής, προκειμένου να παραδώσουν τους αριθμούς τους.
5. Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται πως δεν θα εκχωρήσουν σε άλλο άτομο τον αριθμό συμμετοχής που θα τους δοθεί από τη Γραμματεία του αγώνα και η χρήση του αριθμού θα γίνει μόνο στο αγώνισμα για το οποίο έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση.
6. Οι συμμετέχοντες συναινούν στην επεξεργασία και διάθεση των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς και στη χρήση της εικόνας τους για τους σκοπούς της διοργάνωσης.
7. Ο διοργανωτής φορέας του αγώνα, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλο είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί ο συμμετέχων στην διοργάνωση ή θεατής αυτής.
8. Ο διοργανωτής φορέας, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση κλοπής ή ζημίας προσωπικών αντικειμένων.
9. Ο διοργανωτής φορέας διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε μεταβολής (αλλαγή ημερομηνίας τέλεσης, αλλαγή των σημείων των σταθμών, αλλαγή ώρας, κλπ.), ακόμα και αναβολής του αγώνα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
10. Ο διοργανωτής φορέας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, έπειτα από σχετική ανάρτηση στη ιστοσελίδα του αγώνα.
11. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:30’ π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι η 1 ώρα και 30 λεπτά. Μετά το πέρας του ως άνω χρονικού ορίου, οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.
12. Όλοι οι συμμετέχοντες, δρομείς, συνοδοί, εθελοντές, κριτές, κλπ. θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το περιβάλλον και να το προστατεύουν από κάθε ρύπανση.
13. Η ανωτέρω δράση διοργανώνεται με την επιφύλαξη των όρων των εκάστοτε υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ