Ενδιαφέρουσες διαλέξεις από την «Ακαδημία» στην Δράμα

0
2599

Μια πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με καθηγητές του ΤΕΙ ΑΜΘ θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Δράμας το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο της λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (Δομή δια βίου μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ -ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ» αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ξεκίνησε το 2015 από τον Έβρο και από το 2016 υλοποιείται σε όλη την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τις Σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.), με στόχο την Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την κοινωνία.
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ υλοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα.
Το πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν από καθηγητές των Σχολών του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ., που εθελοντικά μοιράζονται με τους πολίτες εξειδικευμένες γνώσεις σε επιμέρους αντικείμενα και θεματικές ενότητες, με τρόπο απλό και κατανοητό, για θέματα Υγείας, Αγωγής των Πολιτών, Αγροτικά, Περιβάλλοντος και Δασολογίας, Φιλολογικά, Οικονομίας, Τεχνολογίας κα.
Δικαίωμα παρακολούθησης έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Η αίτηση εγγραφής βρίσκεται στον σύνδεσμο http://www.acadimia.eu/index.php/eggrafes/eggrafes-politon.
Στην πρώτη περίοδο υλοποίησης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ στον Έβρο, (2015-2016), που αναπτύχθηκε στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, 300 πολίτες παρακολούθησαν τις διαλέξεις 60 καθηγητών σε 3 θεματικές ενότητες.
Την περίοδο 2016-2017, η ΑΚΑΔΗΜΙΑ αναπτύχθηκε στις 6 προαναφερθείσες πόλεις της Περιφέρειάς μας και είχαμε 450 πολίτες που παρακολούθησαν τις διαλέξεις 100 καθηγητών, σε 7 θεματικές ενότητες.
Την περίοδο 2017-2018, η ΑΚΑΔΗΜΙΑ αναπτύχθηκε στις 6 προαναφερθείσες πόλεις της Περιφέρειάς μας και είχαμε 500 πολίτες που παρακολούθησαν τις διαλέξεις 130 καθηγητών, σε 9 θεματικές ενότητες.
Όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, δηλαδή έχουν παρακολουθήσει το 60% των διαλέξεων, λαμβάνουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ στο τέλος των διαλέξεων υπάρχει αξιολόγηση του προγράμματος από τους συμμετέχοντες πολίτες και καθηγητές.
Στην Δράμα οι διαλέξεις γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Δράμας. Ακολουθούν αυτές που έπονται το προσεχές διάστημα:
Στις 30-1-2019 ο κ. Γεώργιος Βαρσάμης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ ΑΜΘ θα μιλήσει για την προσαρμογή των φυτών στην κλιματική αλλαγή και τους γενετικούς πόρους.
Στις 6-2-2019 ο κ. Βασίλειος Γκανάτσιος Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ ΑΜΘ θα μιλήσει για την τεχνολογία παραγωγής τσίπουρου
Στις 13-2-2019 ο κ. Γεώργιος Κύζας Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ ΑΜΘ θα μιλήσει για την Διαχείριση υγρών αποβλήτων, τις τεχνολογίες, τις προοπτικές και τις μελλοντικές προτάσεις
Στις 20-2-2019 ο κ. Δημήτρης Ράπτης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ θα αναλύσει την επικινδυνότητα των πυρκαγιών στα μεσογειακού τύπου δασικά οικοσυστήματα
Στις 27-2-2019 ο κ. Σπυρίδων Τσίφτης, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ ΑΜΘ θα μιλήσει για τις ορχιδέες του Ν. Δράμας για την βιολογία, την οικολογία και την κατάσταση διατήρησής τους
Στις 6-3-2019 ο κ. Βασίλης Κοντσιώτης, Πανεπιστημιακός Υπότροφος ΤΕΙ ΑΜΘ θα μιλήσει για την ανταπόκριση της άγριας πανίδας στην Αστικοποίηση
Στις 13-3-2019 η κ. Αικατερίνη Καραμπατέα, Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ ΑΜΘ για τις βασικές τεχνικές οινοποίησης.
Στις 20-3-2019 η κ. Θεοδώρα Μέρου, Καθηγήτρια του ΤΕΙ ΑΜΘ θα μιλήσει για τα αυτοφυή καλλωπιστικά είδη
Στις 27-3-2019 ο κ. Δημήτριος Εμμανουλούδης, Καθηγητής του ΤΕΙ ΑΜΘ θα αναπτύξει το θέμα “Νερό-τροφή ενέργεια ένα ενιαίο σύμπλοκο”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!