Ενεργειακές αναβαθμίσεις σε 11 κτήρια στη Δράμα ύψους 5,2 εκ.

0
3345

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.
Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Παπαδόπουλου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χ. Παπαθεοδώρου.

Σημαντική εξέλιξη που αφορά στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων της Περιφέρειας, μεταξύ αυτών και σχετικά έργα σε Δήμους της χωρικής επικράτειας του Νομού Δράμας έγινε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, όταν πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, υπό την προεδρία και το συντονισμό του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.
Κατά τη συνεδρίαση που συμμετείχε και ο κ. Βασίλης Πιτσινίγκος προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, ο Περιφερειάρχης κ. Χ. Μέτιος, αποφάσισε την χρηματοδότηση 33 προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 30.480.290 ευρώ. Το πρόγραμμα αρχικά είχε προϋπολογισμό περίπου 15 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα (με αυτό το ποσό) να είναι δυνατή η κάλυψη μόνο των 11 εκ των 33 προτάσεων που υποβλήθηκαν. Έτσι ο Περιφερειάρχης αποφάσισε να διπλασιαστεί το ποσό του προϋπολογισμού και να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να γίνουν δεκτές όλες οι προτάσεις των δήμων ή των νομικών προσώπων που αφορούσαν την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου στα “Χ”.
Σχετικά με αυτή την εξέλιξη ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για την περιοχή της Δράμας αποδεικνύεται καθημερινά και έμπρακτα με σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. Πάγια αιτήματα των τοπικών φορέων ικανοποιούνται. Η Διοίκηση της Περιφέρειάς μας, παρόλη την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της».

Στην Π.Ε. Δράμας χρηματοδοτούνται 11 προτάσεις που αποτελούντο σύνολο των αιτημάτων των τοπικών φορέων που ικανοποιούνται, συνολικού προϋπολογισμού 5.292.111 ευρώ. Ειδικότερα τα κτήρια που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά είναι:
1) Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων Δήμου Παρανεστίου με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 1.003.737,05 ευρώ.
2) Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας (επί της οδού Διογένους) με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 610.000,00 ευρώ.
3) Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων Αγγίτη Δήμου Προσοτσάνης με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 113.553,47 ευρώ.
4) Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων Δήμου Δοξάτου με δαπάνη της Περιφέρειας να ανέρχεται σε 1.716.671,82 ευρώ.
5) Ενεργειακή αναβάθμιση παιδικών σταθμών Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 603.089,72 ευρώ.
6) Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων Κοκκινογείων Δήμου Προσοτσάνης με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 241.958,08 ευρώ.
7) Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού σχολείου Σιταγρών Δήμου Προσοτσάνης με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 156.428,77 ευρώ.
8. Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων Καλλιθέας Δήμου Προσοτσάνης με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 204.957,16 ευρώ.
9) Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση κοινοτικού καταστήματος Καλλιθέας Δήμου Προσοτσάνης με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 151.368,65 ευρώ.
10) Ενεργειακή αναβάθμιση Γ΄ Παιδικού Σταθμού Δήμου Δράμας με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 190.962,95 ευρώ.
11) Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού σχολείου Μικρόπολης Δήμου Προσοτσάνης με δαπάνη της Περιφέρειας που ανέρχεται σε 299.388,25 ευρώ.

Όπως είπε επίσης ο κ. Παπαθεοδώρου, «στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συζητήθηκε και η δυνατότητα περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών του προγράμματος της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ενός προγράμματος που έχει τύχει θερμής υποδοχής από τους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους της Περιφέρειας, αφού θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το συνολικό ποσό των 90.000.000 ευρώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ