Ενημέρωση στο ΕΒΕ Δράμας για τα ιδιωτικά χρέη

0
800

Το Επιμελητήριο Δράμας διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών», το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 13:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Δράμας.

Η Ενημερωτική Ημερίδα είχε κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, ο οποίος εστίασε στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.
Όπως είπε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, η συνάντηση περιελάμβανε την ενημέρωση επιχειρήσεων και επαγγελματιών, δικηγόρων, λογιστών κλπ για τους τρόπους αντιμετώπισης των χρεών τους αλλά και τον τρόπο προστασίας από αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης, όπως κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς ακινήτων. Ο κ. Κουρμούσης υπενθύμισε ότι διατίθενται μέσα προστασίας, όπως ο Νόμος Κατσέλη – Σταθάκη και ο εξωδικαστικός μηχανισμός μέσω των οποίων μπορεί να υπάρξει προστασία και ρύθμιση χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο. Σε ότι αφορά τις νέες ρυθμίσεις που αναμένονται όπως οι 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορείες και το νέο νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε ότι αυτές είναι σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Ο κ. Κουρμούσης επεσήμανε ότι η ανταπόκριση από την πλευρά των επιχειρήσεων είναι μεγάλη, μιλώντας για χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Το αυξημένο ενδιαφέρον άλλωστε είναι ο λόγος των επισκέψεών του ανά την χώρα, όπως είπε. Ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού έχουν εισέλθει στην διαδικασία που ισχύει περίπου 59.000 επιχειρήσεις, από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, ανά την Ελλάδα. “Για τον λόγο αυτό είμαστε σήμερα στη Δράμα, ώστε να δώσουμε πρακτικές συμβουλές, από επιχειρήσεις που έχουν ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία…” εξήγησε ο Κουρμούσης.
Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα των διαθέσιμων λύσεων που αφορούν το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Κουρμούσης είχε επισημάνει επίσης ότι αρχίζει ο κόσμος να κατανοεί τον εξωδικαστικό και με τις βελτιώσεις που έγιναν σ’ αυτόν “… νομίζουμε ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες. Το ιδιωτικό χρέος έχει υποχωρήσει αυτό το διάστημα σε σχέση με το παρελθόν που δεν υπήρχε αυτή η δομή στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στα 85 δισ. έχουν υποχωρήσει και τα κόκκινα δάνεια. Δουλεύουμε καθημερινά και στοχεύουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και τον κόσμο να διασώσει την εργασία του και την επένδυσή του, χωρίς όμως να γράφονται νέες ζημιές. Εμείς δεν εισπράττουμε. Είμαστε δομή που σχεδιάζει και εφαρμόζει πολιτικές μείωσης του ιδιωτικού χρέους, σε μία ισορροπία για όλες τις πλευρές…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ