Ενισχύεται το νοσοκομείο

0
2552

Πρόσληψη προσωπικού σε 8 ιατρικές ειδικότητες για την κάλυψη οργανικών θέσεων.

Με 8 νέους ειδικευμένους ιατρούς θα ενισχυθεί το νοσοκομείο της Δράμας καλύπτοντας ανάγκες σε αντίστοιχο αριθμό οργανικών θέσεων. Η προκήρυξη των θέσεων αποφασίστηκε από την 4η ΔΥΠΕ στην οποία ανήκει και το νοσοκομείο της Δράμας και υπεγράφη ήδη από την διοικήτρια του Νοσοκομείου της Δράμας.

Η προκήρυξη αφορά 8 επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, που είναι οι εξής:
1) ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 θέση,
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 θέση
3) ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 θέση
4) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 θέση
5) ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1
6) ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 θέση
7) ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ή ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 θέση και
8) ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ή ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 θέση.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr και αρχίζει από μεθαύριο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 ενώ λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00
Οι γιατροί που θα προσληφθούν θα καλύψουν ένα μέρος των 49 κενών οργανικών θέσεων μονίμων ειδικών ιατρών επί συνόλου 107 που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Δράμας.

Στο θέμα των ελλείψεων που παρουσιάζονται σε ιατρικό προσωπικό έχει αναφερθεί αναλυτικά ήδη από τον Οκτώβριο του 2019 ο σύλλογος ιατρών του Νοσοκομείου της Δράμας αναφέροντας ότι: “Στο νοσοκομείο υπάρχουν 49 κενές οργανικές θέσεις μονίμων ειδικών ιατρών σε σύνολο 107 θέσεων και 50 κενές οργανικές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών σε σύνολο 71 θέσεων” Στο θέμα αυτό είχε συγκεκριμένα είχε αναφερθεί απαντώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ για τα προβλήματα που υπάρχουν, η πρόεδρος του Συλλόγου των Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κα Παρθένα Κιόρτεβε.
Από την άλλη πλευρά, τα προβλήματα που υφίστανται με τον μη επαρκή προϋπολογισμό έχουν επίσης επιπτώσεις και στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Με την τελευταία ενίσχυση στον ετήσιο προϋπολογισμό αυτός έφθασε σε ετήσια βάση τα 8.000.000 ευρώ ωστόσο εκτιμάται ότι απαιτούνται επιπλέον 500.000 ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου όπως σημείωσε σε προηγούμενες δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, εξηγώντας μάλιστα ότι προκειμένου το Νοσοκομείο να φέρει σε πέρας την αποστολή προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα από δαπάνες που έχουν να κάνουν κυρίως με τις επισκευές και τις συντηρήσεις που απαιτούνται, με αποτέλεσμα αυτές να γίνονται καθυστερημένα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σε ότι αφορά τις ελλείψεις ιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες του Νοσοκομείου Δράμας από τον Σύλλογο Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας έχει ανακοινωθεί ότι στις επιμέρους ειδικότητες ιατρών που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, υπάρχουν: 5 κενές οργανικές θέσεις ειδικών παθολόγων, 5 κενές θέσεις ειδικών χειρουργών, 4 κενές θέσεις ειδικών αναισθησιολόγων, 4 κενές θέσεις ειδικών καρδιολόγων, 4 κενές θέσεις ειδικών γυναικολόγων, 2 κενές θέσεις ειδικών ακτινολόγων, 2 κενές θέσεις ειδικών ουρολόγων, 2 κενές θέσεις ειδικών ορθοπεδικών, 2 κενές θέσεις ειδικών ωτορινολαρυγγολόγων, αν και τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό δεν σταματούν σε αυτές τις διαπιστώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!