Η Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, το Κέντρο Κοινότητας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας σας προσκαλούν σε διήμερες εκδηλώσεις για να συμμαχήσουμε όλοι και όλες μαζί και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.
Πέμπτη (24/11): Διανομή ενημερωτικού υλικού στους πολίτες της Δράμας
Παρασκευή (25/11): Δράσεις ενημέρωσης και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα:
10:00 “Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την παιδική κακοποίηση” στην αίθουσα Τέχνης “Γεώργιος Παρασίδης” του παλιού Δημαρχείου Δράμας (πλατεία Ελευθερίας 1) με κεντρική Εισηγήτρια την Ψυχολόγο Α.Π.Θ., ΜΑ, Ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Κοινότητας κ. Ματίνα Γαβριήλογλου.
12:00 Παρουσίαση Graffiti επί της οδού Βενιζέλου & Πατριάρχου Μελετίου με θέμα την Κακοποίηση των Γυναικών, και αποτύπωση σε βιβλίο/ημερολόγιο τα μηνύματα-σκέψεις των επισκεπτών. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά και θα υπάρχει Catering από την Ένωση Κυριών Δράμας.
18:00 Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Κακοποίηση των Γυναικών και φωταγώγηση με πορτοκαλί χρώμα το κτήριο της Ε.Κ.Δ.-Σ.Α.Φ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικάαπό το νεανικό συγκρότημα «Nameless». Οι παραπάνω εκδηλώσεις του ViaDramaέρχονται να διανθίσουν και να συμπληρώσουν τις δράσεις που πραγματοποιούνται όλον τον μήνα Νοέμβριο στα πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ». Η ομάδα του έργου συνεχίζει τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε σχολεία ακριτικών περιοχών: Προσοτσάνη – 28/11, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο, που στόχο έχουν την αναγνώριση του κακοποιητικού λόγου στις καθημερινές μας συνδιαλλαγές.
[…] […]