Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας: Κανένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανδρών ή παιδικού δεν θα διεξάγεται εφόσον στο γήπεδο δεν υπάρχει απινιδωτής

0
1135

Το τελευταίο χρονικό διάστημα «χάθηκαν» ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικών αγώνων λόγω καρδιακής ανακοπής. Δυστυχώς στο γήπεδο δεν υπήρχε απανιδωτής με εξειδικευμένο χρήση που θα παρείχε πρώτες βοήθειες και αυξημένες πιθανότητες σωτηρίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Δράμας μετά και σχετική σύσταση-οδηγία της Ε.Π.Ο. αποφάσισε ότι στο εξής κανένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανδρών ή παιδικού δεν θα διεξάγεται εφόσον στο γήπεδο δεν υπάρχει απινιδωτής και άτομο πιστοποιημένο προς χρήση του.
Η Ε.Π.Σ. Δράμας ορίζει για τους αγώνες ανδρών τους παρατηρητές αγώνων ως υπεύθυνους για τον έλεγχο/διαπίστωση ύπαρξης απινιδωτή. Στους παιδικούς αγώνες θα οριστεί αντίστοιχα ως υπεύθυνος πρόσωπο-αξιωματούχος της γηπεδούχου ομάδας που υπεύθυνα η ίδια θα έχει υποδείξει.
Εάν πριν την έναρξη του αγώνα διαπιστώνεται η μη ύπαρξη απινιδωτή και πιστοποιημένου χρήστη ο αγώνας αυτός δεν θα διεξάγεται και θα αναβάλλεται.
Επισημαίνουμε την προσοχή ότι για τους ποδοσφαιριστές-ποδοσφαιρίστριες ηλικίας κάτω των 10 ετών επιβάλλεται διαφορετική λειτουργία και χρήση του απινιδωτή την οποία διαθέτουν νέου τύπου απινιδωτές.

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ια διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου οι Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!