Ένσταση καταθέτει το Project

Δεν κατευθύνει αλλά παροτρύνει τους φίλους της να συμμετέχουν στην ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής η δημοτική παράταξη

0
1786

Oυκ ολίγα τα προβλήματα που υπήρξαν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας της πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλογών σε βάρος της δημοτικής παράταξης Project Δράμα 2020, όπως αναφέρουν στελέχη της παράταξης, η οποία χθες έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση ένστασης επί των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών τα οποία αμφισβητεί με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων.

Ωστόσο πέρα από την ένσταση που θα υποβληθεί για την επανακαταμέτρηση των ψήφων στελέχη της παράταξης δηλώνουν ότι κατά την διάρκεια των εκλογών υπήρξαν τμήματα όπου δεν υπήρχαν καν εφορευτικές επιτροπές και την διεκπεραίωση των απαιτούμενων λειτουργιών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι είχαν αναλάβει εκλογικοί αντιπρόσωποι. Ενώ εντοπίστηκαν και περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν δόθηκαν καν ψηφοδέλτια της ίδιας παράταξης στους ψηφοφόρους. Ακόμη όπως αναφέρουν στελέχη της παράταξης Project υπήρξε έντονη πίεση προς τους ψηφοφόρους σε σημείο μάλιστα που κάποιοι μοίραζαν ψηφοδέλτια εντός των ορίων των εκλογικών τμημάτων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κλήθηκε να παρέμβει και η αστυνομία.
Στην χθεσινή επίσημη ανακοίνωσή της η παράταξη Project Δράμα 2020, ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν πρόκειται να δώσει κατευθύνσεις στους ψηφοφόρους της για την δεύτερη Κυριακή των εκλογών καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στην φιλοσοφία της, ωστόσο απευθύνει κάλεσμα στους φίλους της παράταξης να ασκήσουν το εκλογικό τους δικάιωμα την δεύτερη Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα η χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πroject Δράμα 2020 αναφέρει τα ακόλουθα:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσημα τους πάνω από 7.000 ψηφοφόρους του Project Δράμα 2020 για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην εναλλακτική πρόταση της παράταξής μας. Με την ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, η παράταξή μας θα υποβάλει ένσταση για να κινηθεί διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων, αφού η διαφορά των 29 ψηφοδελτίων μεταξύ του Project και της δεύτερης σε ψήφους παράταξης, σύμφωνα τουλάχιστον, με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων είναι, από την πλευρά μας, αμφισβητούμενη.
Το Project κατάφερε να προκαλέσει σεισμό σε ένα κοιμώμενο επί δεκαετίες τοπικό πολιτικό σκηνικό, που διακρινόταν από διευθετήσεις μικροσυμφερόντων, από προσωποκεντρικές αντιλήψεις, από κομματικά συμφέροντα, από αδιαφάνεια και έλλειψη συμμετοχής. Οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα γκρεμίσουν την παλιά αντίληψη για πάντα.
Πολλοί προσπάθησαν να σιγήσουν, να διαβάλλουν, να ρίξουν «λάσπη» στην προσπάθεια μας κατά την προεκλογική περίοδο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ουσιαστικά βρεθήκαμε μόνοι απέναντι σχεδόν σε όλες τις άλλες παρατάξεις και όχι απλώς σταθήκαμε όρθιοι, αλλά αποδείξαμε επιπλέον ότι μια συνεχής και αδιάλειπτη προσπάθεια πέντε ετών, με καθαρή στόχευση να πράξει για το Δήμο το βέλτιστο και όχι να φιλολογεί ακατάπαυστα, μπορεί να συγκινήσει τους συνδημότες μας. Πλέον με τους 8 δημοτικούς συμβούλους μας στο νέο συμβούλιο υποσχόμαστε συνεχή και άοκνη εργασία για τη βελτίωση των τομέων που θέσαμε προεκλογικά, ως προτεραιότητα.
Εξυπακούεται ότι οι ψηφοφόροι μας δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια. Επιπλέον, η φιλοσοφία της παράταξής μας δεν επιτρέπει σε κανένα μας να μπει σε λογική να κατευθύνει τους ψηφοφόρους σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Κατά συνέπεια, μπορούμε μόνο να καλέσουμε τους ψηφοφόρους μας σε ψήφο κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.
Ως πολιτική ανάλυση, δεν μπορούμε να συνταχθούμε ούτε με έναν Δήμαρχο που έχει αγγίξει επί μια πενταετία τα όρια του και έχει φανεί ότι αυτά δεν είναι αρκετά για το Δήμο, αλλά ούτε και με κάποιον που για εμάς έχει καταστεί, εδώ και χρόνια, κόκκινη γραμμή με τις πολιτικές παλινωδίες, την αλαζονεία και την αμετροέπεια που τον διακρίνει. Δυστυχώς, η Δράμα ξύπνησε τη Δευτέρα αντιμέτωπη με μια ακόμα χαμένη τετραετία, εμείς όμως αναλαμβάνουμε εξολοκλήρου την ευθύνη να διαμορφώσουμε τις πολιτικές αυτές, προγραμματικά και εντός δημοτικού συμβουλίου, που θα απαλύνουν αυτό το ατυχές αδιέξοδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ