Εντάχθηκαν στον Δ. Δράμας οι πρώτοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας

0
3250

Η απορρόφησή τους άρχισε από την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Άρχισε σταδιακά από την Παρασκευή 28 Αυγούστου η ένταξη των εργαζομένων του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας.
Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους του προγράμματος, συνολικά 9 άτομα, εντάχθηκαν στην υπηρεσία Καθαριότητας και 2 άτομα στην υπηρεσία Πρασίνου. Η ένταξη του συνόλου των 48 εργαζομένων που θα εργαστούν στην υπηρεσία Καθαριότητας θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός περίπου μήνα. Οι εργαζόμενοι εντάσσονται σταδιακά με απόφαση του ΟΑΕΔ, εξήγησε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δράμας κ. Χρήστος Κυριακίδης. Ήδη από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του προγράμματος καθάρισαν τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αρρένων, αλλά και την περιοχή κοντά στο συγκρότημα του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου όπως και ορισμένα ακόμη βεβαρημένα, σημεία.
Ο κύριος όγκος των εργαζομένων του προγράμματος εντάχθηκε στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας, καθώς στον τομέα αυτό εντοπίζονται και οι περισσότερες εκκρεμότητες λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Σε διάστημα ενάμιση μήνα από σήμερα θα έχουν ενταχθεί στον Δήμο Δράμας και οι 40 εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στην υπηρεσία Πρασίνου, όπως είπε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Μιχάλης Μουρβετίδης. Σύμφωνα με δηλώσεις, η υπηρεσία Πρασίνου σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας έχει επικεντρωθεί αυτές τις ημέρες στον καθαρισμό του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, όπου υπήρξε το προηγούμενο διάστημα μεγάλη επιβάρυνση, λόγω αυξημένης προσέλευσης, ειδικότερα μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης.
Υπενθυμίζεται ακόμα ότι στον Δήμο Δράμας θα προσληφθούν για οκτώ μήνες μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς συνολικά 137 άτομα στις εξής κατηγορίες: ΔΕ δημοσιογράφων 2, ΔΕ οδηγών Γ’ ή Δ’ κατηγορίας 4, ΔΕ υδραυλικών 1,ΔΕ φωτογράφων 1, ΠΕ δασκάλων 1, ΠΕ δασκάλων ειδικής αγωγής 1, ΠΕ διοικητικού / διοικητικού-οικονομικού 4, ΠΕ πληροφορικής 2, ΠΕ φυσικής αγωγής 6, ΠΕ/ΤΕ κοινωνικών λειτουργών 4, ΤΕ νοσηλευτών 2, ΤΕ πολιτικών μηχανικών έργων υποδομής 1, ΥΕ βοηθητικό προσωπικό οικοδομικών εργασιών 6, ΥΕ βοηθητικό φυλακτικόπροσωπικό 5, ΥΕ βοηθητικών εργασιών καθαριότητας 48, ΥΕ βοηθητικών χειρωνακτικών εργασιών 9, ΥΕ εργατών πρασίνου 40.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στην υπηρεσία Καθαριότητας και στην υπηρεσία Πρασίνου, αφού σε αυτούς τους δύο τομείς υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα από πλευράς στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ειδικά η υπηρεσία Καθαριότητας έχει μείνει χωρίς προσωπικό από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας για περίπου ενάμιση χρόνο, αφού καθυστέρησε αρκετά να εκδοθεί η τελευταία προκήρυξη. Τα 48 άτομα της Κοινωφελούς, με τα οποία ενισχύεται έστω και για διάστημα οκτώ μηνών, θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες στην υπηρεσία, προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στον φαινομενικά απλό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ σημαντικό ρόλο της στην καθημερινότητα των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!