Εντάχθηκαν στον Δήμο Δράμας οι πρώτοι 12 εργαζόμενοι του προγράμματος «55-67»

0
1511

Δεν καλύφθηκαν και οι 15 ειδικότητες που ζήτησε ο Δήμος Δράμας

Εντάχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο δυναμικό του Δήμου Δράμας οι πρώτοι 12 από το σύνολο των 15 εργαζομένων που θα απασχοληθούν στον Δήμο μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την επιδότηση εργασίας ατόμων ηλικίας 55-67 ετών.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου δήλωσε ότι οι 12 πρώτοι εργαζόμενοι υπέγραψαν τις συμβάσεις τους τη Δευτέρα και έχουν ήδη αναλάβει έργο στη διεύθυνση του Δήμου Δράμας όπου έχουν τοποθετηθεί.

Οι ειδικότητες των 15 εργαζόμενων που εντάσσονται στο δυναμικό του Δήμου Δράμας είναι οι εξής:
-Στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, 1 άτομο του κλάδου ΠΕ Διοικητικών Υπηρεσιών και 1 άτομο του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Τηλεφωνητών
-Στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, 3 άτομα του κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας – Αποκομιδής
-Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, 2 άτομα του κλάδου ΥΕ Εργατών Πρασίνου ή εργατών γενικά
-Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, 1 άτομο του κλάδου ΥΕ Ελαιοχρωματιστών και 2 άτομα του κλάδου ΥΕ Οικοδόμων
-Στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 2 άτομα του κλάδου ΠΕ Διοικητικών
-Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, 2 άτομα του κλάδου ΔΕ Φυλάκων.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δήμου Δράμας που στόχο έχει να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για τη στελέχωση των υπηρεσιών του. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους μιας ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας να βρουν εργασία για να μπορέσουν αργότερα να προχωρήσουν στη συνταξιοδότησή τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ «άνοιξε» στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού και βοήθησε τη διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας να στελεχώσει επαρκέστερα τις υπηρεσίες της και παράλληλα να εξασφαλίσει εργασία στους ανθρώπους της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας» σημείωσε ο κ. Μιχάλης Τάσσου.
Σημειώνεται ότι από τις 15 ειδικότητες που ζητήθηκαν από τον Δήμο Δράμας, για τις οποίες προβλέφθηκαν κονδύλια στον προϋπολογισμό του, καλύφθηκαν μέχρι στιγμής μόνο οι 12 και αυτό συνέβη γιατί δεν υπήρξαν προτάσεις από τον ΟΑΕΔ για τις υπόλοιπες ειδικότητες.
Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια να καλύψουμε και τις υπόλοιπες 3 θέσεις, για τις οποίες έτσι κι αλλιώς έχουμε εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις. Δυστυχώς, από τον ΟΑΕΔ δεν μας εστάλησαν προτάσεις για τη θέση χειριστή JCb, για δεύτερο εργαζόμενο με ειδικότητα Οικονομικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ούτε και για την επιπλέον θέση με ειδικότητα Διοικητικού Οικονομικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Είμαστε λοιπόν σε διαδικασία επικοινωνίας με τον ΟΑΕΔ προκειμένου να εξετάσουμε εάν μπορούμε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσουμε στην τροποποίηση των θέσεων που ζητούμε και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες ειδικότητες».
Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος για την απασχόληση των εν λόγω εργαζομένων είναι δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ