Εντυπωσιακές κριτικές για το νέο τραγούδι του Χρ. Αηδόνη «Απουσία» που ερμηνεύει η Δέσποινα Ολυμπίου

0
5914

– Η νέα μουσική συνεργασία του Χρήστου Αηδόνη με τη Δέσποινα Ολυμπίου
– Χρήστος Αηδόνης στα «Χ»: «Η Δέσποινα Ολυμπίου μεταφέρει όλα τα συναισθήματα που απορρέουν από έναν εκπληκτικό στίχο»

Εντυπωσιακές είναι οι κριτικές του μουσικόφιλου κοινού για το νέο τραγούδι με τίτλο «Απουσία», την μουσική του οποίου συνέθεσε ο Χρήστος Αηδόνης. Η συνεργασία του Χρήστου Αηδόνη με τη Δέσποινα Ολυμπίου προέκυψε μέσω του Γιώργου Χατζή, ο οποίος έχει την συνεπιμέλεια της παραγωγής της εκπομπής με τίτλο “Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου” που παρουσιάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό του “Πρώτου Θέματος”.
Φαίνεται μάλιστα ότι η συνεργασία αυτή, που έχει βρει μια πολύ καλή συνταγή επιτυχίας θα έχει και συνέχεια, σύμφωνα με όσα είπε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Χρήστος Αηδόνης, που επεσήμανε ότι οι κριτικές του μουσικόφιλου κοινού είναι εντυπωσιακές και πρόσθεσε: ‘Χαίρομαι που η Δέσποινα Ολυμπίου ερμήνευσε το τραγούδι με τόσο όμορφο τρόπο, που πραγματικά μεταφέρει όλα τα συναισθήματα που απορρέουν από έναν εκπληκτικό στίχο».
Το τραγούδι γράφτηκε με στίχους της Στέλλας Δαναβασίλη και έχει μια jazz – latin προσέγγιση. Προέκυψε μέσα από τον διαγωνισμό στιχουργικής που διοργανώνεται στη ραδιοφωνική εκπομπή “Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου”. Η εκπομπή ξεκίνησε τον περασμένο Φλεβάρη και έχει κλείσει ήδη έναν χρόνο.
Όπως σημειώνει ο Χρήστος Αηδόνης στα «Χ»: «Έχουμε πετύχει να προσελκύσουμε μέχρι τώρα το ενδιαφέρον 400 νέων στιχουργών και ο αριθμός των στιχουργημάτων που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς έχει ξεπεράσει τα 430. Κάθε μήνα διεξάγεται ένας διαγωνισμός στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 50 στιχουργήματα. Τα 10 καλύτερα στιχουργήματα τα επιλέγουν τα μέλη της στιχουργικής επιτροπή, οι στιχουργοί Όλγα Βλαχοπούλου, Γιώργος Λεκάκης, Κώστας Μπαλαχούτης ο συνθέτης και τραγουδιστής Δημήτρης Λιόλιος, ο Νίκος Θρασυβούλου, διευθυντής του Ιανού και ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Πρώτο Θέμα», Γιάννης Μακρυγιάννης.
Το νικητήριο στιχούργημα μελοποιείται από εμάς και το παρουσιάζουμε κάθε μήνα. Στις διαδικασίες των ψηφοφοριών ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει ξεπεράσει τις 30.000. Επίσης, αρκετές εκατοντάδες απόδημοι από 50 χώρες του εξωτερικού συμμετείχαν στην ψηφοφορία υποστηρίζοντας τα στιχουργήματα της επιλογή τους.
Στο εγχείρημα μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει οι: Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Σαββιδάκης, Φωτεινή Δάρρα, Μπάμπης Τσέρτος, Κατερίνα Κούκα, Δημήτρης Λιόλιος, Βαγγέλης Γιαννάκης, Δέσποινα Ολυμπίου και ο Δημήτρης Μπάσης. Την επιμέλεια παραγωγής την έχουμε εγώ και ο Γιώργος Χατζής. Σκοπός μας είναι να εκδοθεί ένα cd στο τέλος της σεζόν (τον Ιούλιο) με 12-14 τραγούδια και αυτό είναι κάτι που συζητάμε τώρα με το Πρώτο Θέμα. Αυτό τον μήνα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία των ψηφοφοριών με το δέκατο νικητήριο στιχούργημα.
Θα μελοποιηθούν ακόμη 2 ή 4 τραγούδια από το σύνολο των συμμετεχόντων, που θα τα επιλέξει η στιχουργική επιτροπή μαζί με εμένα και τον Γιώργο Χατζή. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει δηλώσει πως θα συμμετέχει όπως και ο Γιώργος Νταλάρας έχει δείξει ήδη ενδιαφέρον και θα τον έχουμε καλεσμένο στην εκπομπή»
Τα μελοποιημένα τραγούδια είναι διαθέσιμα στο κανάλι της εκπομπής «Μεταξύ σοβαρού και αστείου» στο YouTube.
Αυτή την στιγμή και μέχρι η “Απουσία” να κυκλοφορήσει σε cd, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την «κατεβάσουν» από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της amazon και της apple, με πολύ χαμηλό κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ