Έπεσε η πλάκα ισογείου – Προχωρά το κολυμβητήριο

0
2065

Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες υπόβασης για την θεμελίωση του μεταλλικού κτηρίου


 

Προχωρούν αδιάκοπα οι εργασίες κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου, με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την περάτωσή του μέσα σε 1- 1,5 χρόνο από την έναρξη των εργασιών. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας, αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, το έργο δεν αποκλείεται να περαιωθεί και νωρίτερα.
Αυτή τη στιγμή έχει πέσει η πλάκα ισογείου και ακριβώς δίπλα προχωρούν οι εργασίες υπόβασης για την θεμελίωση του μεταλλικού κτηρίου. Την ίδια ώρα η αγωνία γονιών και παιδιών των συλλόγων κολύμβησης είναι εύλογη, αφού τα παιδιά πρέπει να μετακινούνται σε άλλες περιοχές για τις προπονήσεις τους, κάτι που απαιτεί περισσότερο χρόνο με ότι αυτό συνεπάγεται. Το βέβαιο είναι πάντως ότι το νέο κολυμβητήριο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2024 αν όχι νωρίτερα και ότι οι κολυμβητές θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τις καινούργιες εγκαταστάσεις, χωρίς τα γνωστά προβλήματα του παλιού κτηρίου του κολυμβητηρίου κι αυτό χάρη στη δωρεά της Raycap, της οποίας η παρέμβαση θα είναι σωτήρια και στο θέμα αυτό.
Για την κάλυψη του κόστους του κολυμβητηρίου η εταιρεία διέθεσε συνολικά περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του ανέλαβε καταρχήν το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού το οποίο θα αναληφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ειδικότερα από πιστώσεις προϋπολογισμού ύψους 724.470 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι το έργο ήταν απαραίτητο καθώς το κέλυφος του παλιού κολυμβητηρίου παρουσίαζε πολλά προβλήματα φθοράς των δομικών υλικών του από το πέρασμα του χρόνου. Αυτό εκτιμήθηκε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους αθλούμενους και τους φίλους της κολύμβησης, γι’ αυτό και δρομολογήθηκε το νέο κολυμβητήριο χάρη στη αναντικατάστατη βοήθεια της Raycap. Βέβαια όλο το προηγούμενο διάστημα η ταλαιπωρία κυρίως για τις ομάδες και τους αθλητές ήταν αναπόφευκτη καθώς έπρεπε να χρησιμοποιούν άλλους χώρους κολύμβησης για προπονήσεις και συγκεκριμένα στη γειτονική πόλη της Καβάλας.
Στο νέο κολυμβητήριο της Δράμας θα υπάρχει χώρος άθλησης 1.250 τ.μ. (Πισίνα εκμάθησης 25 Χ15 μέτρα και πισίνα εκμάθησης 10 Χ12,5 μέτρα. Επίσης θα υπάρχουν αποδυτήρια, γυμναστήριο, αναψυκτήριο και ιατρείο. Θα υπάρχουν υπόγειοι μηχανολογικοί και αποθηκευτικοί χώροι 1.350 τ.μ. αλλά και θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, όπως και τριάντα θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Θα φυτευτούν τριάντα πέντε νέα δέντρα, 9.500 νέοι θάμνοι και θα υπάρχουν 4.600 τ.μ. χώροι πρασίνου.
Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία των κολυμβητών και των οικογενειών τους θα λάβει τέλος το συντομότερο δυνατόν και ότι το νέο κολυμβητήριο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κολύμβησης, που υπάρχουν στην πόλη, τουλάχιστον σε επίπεδο προπονήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ