Επιδότηση έως 65% για ιδιωτικές επενδύσεις

0
3075

Η προκήρυξη των δράσεων ιδιωτικού χαρακτήρα μέσω του προγράμματος Leader, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται έως τον επόμενο μήνα και είναι χρήσιμο να υπογραμμισθεί ότι θα γίνεται ανά Ομάδα Τοπικής Δράσης δηλαδή κατά περιοχή.

H Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας είναι σε αναμονή για την πρόσκληση που αφορά εντάξεις έργων του ιδιωτικού τομέα και αναμένεται να ανοίξει μέχρι τον Mάρτιο όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας Μανώλης Χατζόπουλος.
Η προκήρυξη αυτή όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας θα αφορά έργα ιδιωτικού χαρακτήρα και η επιχορήγηση των έργων θα ξεπερνά τα 3.100.000 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι με την ιδιωτική συμμετοχή το ποσό αυτό θα υπερδιπλασιαστεί άρα θα παραχθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8.000.000 ευρώ. Παράλληλα αν προστεθούν τα κονδύλια και για άλλου είδους δράσεις συνεργασίας το πρόγραμμα θα έχει ένα προϋπολογισμό γύρω στα 10.000.000 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας. Το ανώτατο πλαφόν θα είναι 600.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Τα ποσοστά επιδότησης στην προκήρυξη των ιδιωτικών έργων θα κυμαίνονται από 50 έως 65%.
Με το πρόγραμμα αυτό στηρίζονται επενδυτικές προτάσεις που κινούνται στην κατεύθυνση της συνεργασίας και της δικτύωσης, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας αξίας του αγροδιατροφικού τομέα, την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό ΜμΕ, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Για τον σκοπό αυτόν, το υπομέτρο 19.2 περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων αλλά και υποδράσεων. Κάθε τοπικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής και, για την επίτευξη των στόχων του, διαφοροποιείται σε σχέση με άλλο τοπικό πρόγραμμα ως προς τον προϋπολογισμό και τις προκηρυσσόμενες δράσεις.
Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε αίτησης στήριξης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 600.000 ευρώ για πράξεις που αφορούν σε υποδομές ή/και εξοπλισμό και τα 100.000 ευρώ για άυλες πράξεις. Κάθε δυνητικός δικαιούχος μπορεί να πραγματοποιήσει πράξη με προϋπολογισμό στα ανωτέρω όρια. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας πράξης αποτελεί η διαθεσιμότητα των πόρων της πρόσκλησης.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. για χρηματοδότηση παρεμβάσεων δημοσίου χαρακτήρα, για την οποία εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον.
Κατατέθηκαν συνολικά 32 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης 2.657.395,22 ευρώ, που υπερκαλύπτει τη συνολική προκηρυχθείσα Δημόσια Δαπάνη η οποία ανέρχεται σε 1.765.500,00 ευρώ. Οι υποψήφιοι επενδυτές είναι Δήμοι της περιοχής παρέμβασης, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Επιμελητήριο Δράμας, η Ελληνική Αστυνομία καθώς και συλλογικοί φορείς όπως πολιτιστικοί / αθλητικοί σύλλογοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ