Επίγειο ρολόι 6 μέτρων στην ανάπλαση

Σε δημοπράτηση οδηγούνται τα έργα υποδομής για την εγκατάστασή του

0
2836

H Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας ενέκρινε στις 13 Αυγούστου τους όρους δημοπράτησης για το έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 14.576 ευρώ περίπου με ΦΠΑ 24%.

Με το συγκεκριμένο έργο θα προχωρήσει η κατασκευή υποδομής για την τοποθέτηση επίγειου ρολογιού διαμέτρου περίπου 6 μέτρων στον χώρο της ανάπλασης του Χειμάρρου Καλλιφύτου, σε χώρο που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα της Νίκης στην Δράμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προμήθεια του ρολογιού έγινε εδώ και τρία χρόνια περίπου με χρήματα δωρεάς, αν και το έργο, παρότι όχι τόσο μεγάλης οικονομικής αλλά περισσότερο ίσως αισθητικής αξίας, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί…
Αν και επίσημη πληροφόρηση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής, ακούστηκε αρχικά ότι ο χώρος που επιλέχθηκε να γίνει η τοποθέτηση του ρολογιού ήταν στο σημείο της διασταύρωσης των φαναριών κοντά στις εργατικές κατοικίες του Αρκαδικού. Η επιλογή του χώρου στην συνέχεια άλλαξε, άγνωστο για ποιο λόγο, ενώ ο Δήμος άρχισε να εκτελεί έργα υποδομής για το ίδιο έργο, πριν από ενάμιση χρόνο πίσω από το άγαλμα της Νίκης στην ανάπλαση, όπου πρόκειται τελικά να τοποθετηθεί το ρολόι. Τελικώς τα εν λόγω έργα στο ίδιο σημείο σταμάτησαν επίσης.
Με την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας πάντως που λήφθηκε τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται ότι η όλη προοπτική εκτέλεσης του έργου οριοθετείται πλέον, καθώς εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για την κατασκευή υποδομής στο σημείο όπου θα τοποθετηθεί το συγκεκριμένο επίγειο ρολόι. Ενώ δεν αιωρούνται πλέον ερωτηματικά για τον χώρο όπου τελικά θα τοποθετηθεί, αφού οι εργασίες για τις υποδομές προσδιορίζονται σαφώς από το περιεχόμενο της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, υπέγραψε την έγκριση δαπάνης και τη δέσμευση πίστωσης ύψους 14.576 ευρώ για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Υποδομής για την εγκατάσταση ρολογιού».
Τώρα, εάν τελικά το έργο προχωρήσει ομαλά θα απολέσει αισθητική παρέμβαση εντός του αστικού ιστού της πόλης και συγκεκριμένα στον χώρο της ανάπλασης που έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα μετά το 2011, τόσο με την παράδοση των δημοτικών χώρων άθλησης στο κοινό όσο και με τις αισθητικές παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή αλλά και με την τοποθέτησης του αγάλματος της Νίκης στην αρχή της ανάπλασης.
Σε ότι αφορά δε το πολυσυζητημένο πλέον ρολόι, αυτό πέραν των άλλων θα έχει όπως ακούγεται και αυτόματο μηχανισμό αλλαγής θερινής και χειμερινής ώρας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!