Επιμελητήριο Δράμας: «Δέσμευση ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτοι συμψηφισμοί για την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας 4-12%»

0
995

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του, ότι ο Βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας και το ΦΕΚ, με θέμα την επίλυση προβλημάτων στον συμψηφισμό μελλοντικών ή τωρινών οφειλών των δικαιούχων με την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας 4-12%. Στην επιστολή όπως αναφέρει στα πλαίσια της Διακοματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης που αφορά και την Ανατολική Μακεδονία, τόσο το ενδιαφέρον της Προέδρου κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του ιδίου του κ. Καιρίδη ως συντονιστή οικονομικών-αναπτυξιακών θεμάτων και του Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, όσο και οι παρεμβάσεις των Προέδρων των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και ενεργοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό να δώσει λύσεις με την ΚΥΑ αριθ. 14631/ ΦΕΚ4442/27-9-2021.
Το Επιμελητήριο Δράμας ευχαριστεί τον Βουλευτή κ. Δημήτρη Καιρίδη, την Πρόεδρο κ. Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην επίλυση όλων των προβληματικών τεχνικών ζητημάτων που αφορούσαν τους συμψηφισμούς.

Στην επιστολή του ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας, με την ευκαιρία της έκδοσης της νέας ΚΥΑ της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, που διευκολύνει τον συμψηφισμό των απαιτήσεων των επιχειρήσεων της περιοχής σας από την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των ετών 2010-2015 με τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο (επισυνάπτεται αντίγραφο ΦΕΚ).
Παρά τις εργώδεις προσπάθειες, η σύνταξη της εν λόγω ΚΥΑ χρειάστηκε ένα τρίμηνο. Λόγω της συγκυρίας, αφενός οι υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας έχουν υπερ-φορτωθεί με την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών που
δημιούργησε η πανδημία, αφετέρου οι γνωστές δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης, η ευθυνοφοβία κάποιων υπηρεσιακών, αλλά και το γεγονός ότι επιχειρείται, για πρώτη φορά, ο συμψηφισμός εκατέρωθεν απαιτήσεων, χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία της διοίκησης, οδήγησε στις γνωστές και απαράδεκτες καθυστερήσεις.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, υπό τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τη συμμετοχή της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, κας Ντόρας Μπακογιάννη, τη δική μου και του βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, από την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτοι συμψηφισμοί.
Ως μέλος της ελληνικής Βουλής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΑΜΘ, αλλά και ως συντονιστής των οικονομικών-αναπτυξιακών θεμάτων της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης (και της ΑΜ), θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθώ στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, με συνεχή επικοινωνία και παρεμβάσεις και αισιοδοξώ ότι σύντομα θα την έχουμε φέρει εις πέρας.
Θα ήθελα τέλος να επισημάνω ότι και οι δικές σας παρεμβάσεις υπήρξαν χρήσιμες και βοήθησαν στην περαιτέρω κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την εκκαθάριση της
εκκρεμότητας, την αποκατάσταση του πληγέντος κράτος δικαίου και μιας χρονίζουσας αδικίας, καθώς και την ενίσχυση μιας ευάλωτης περιφέρειας, η ανάπτυξη της οποίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα.
Με απεριόριστη εκτίμηση,
Δημήτρης Καιρίδης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ