ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ: Διοργάνωση Εργαστηρίου για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις

0
1618

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ‘Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή’ (entrepreneurial spirit through the setting up of innovative structures in the cross-border territory- Social Forces), με το ακρωνύμιο “Social Forces”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG V-A GR-BG 2014-2020, το Επιμελητήριο Δράμας διοργανώνει την Τρίτη κατά σειρά εκδήλωση (Workshop) του έργου με τίτλο «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας – Βουλγαρίας». Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:00 πμ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων στο δεύτερο όροφο.
Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο ‘Social Forces’ έχει ξεκινήσει να υλοποιείται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τα μέλη του εταιρικού σχήματος του προγράμματος –πέρα από το Επιμελητήριο Δράμας– είναι: η Αναπτυξιακή Ροδόπης, ο Δήμος του Χάσκοβο, το Επιμελητήριο Ξάνθης, δύο (2) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μια από Ελλάδα και μια από Βουλγαρία που έχουν σχέση με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Συνεπίκουροι στην υλοποίηση των πολλών και σημαντικών δράσεων του έργου θα κληθούν να είναι οι κοινωνικοί εταίροι, τοπικοί φορείς και κοινωνικές επιχειρήσεις.
Το έργο, τέλος, στοχεύει να καταγράψει δράσεις και πρακτικές της κοινωνικής επιχειρηματικής δράσης στη διασυνοριακή περιοχή και να εντοπίσει τις ανάγκες της. Μέσω της υλοποίησής του θα πραγματοποιηθεί χρήση καινοτόμων ‘εργαλείων’ που θα βοηθήσουν τις κοινωνικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, ως προς την ανάπτυξη της εργασίας τους στη χώρα εγκατάστασή τους, αλλά και ως προς την επέκταση των κοινών εργασιών σε ένα διασυνοριακό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ