Επιμελητήριο Δράμας: Εκδόθηκε η ΚΥΑ επίλυσης του προβλήματος του συμψηφισμού του εργοδοτικού κόστους 4-12%

0
708

Μετά από συνεχείς προσπάθειες όλων των Επιμελητήριων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., και σε συνέχεια της ουσιαστικής συνάντησης των Προέδρων του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανου Γεωργιάδη, και του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα, με την αρμόδια ειδική Γραμματέα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και τις οχλήσεις μέσω επιστολών, έγινε εφικτό με πολύ αγώνα, με τεκμηρίωση και με ουσιαστική παρέμβαση, η λύση του συμψηφισμού 4% και 12% προς όφελος των επιχειρήσεων μελών μας.

Αναλυτικά σε ενημέρωση των Επιμελητηρίων μας αναφέρεται:
«Η νέα ΚΥΑ για τη ρύθμιση θεμάτων της παραμεθορίου κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 79 του ν. 4916/2022, υπεγράφη και έχουμε τη δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Παράλληλα, τόσο οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (Δ.ΥΠ.Α, ΚΕΑΟ, e- ΕΦΚΑ) όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε. εργάζονται όλο αυτό το διάστημα, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και η προβλεπόμενη από την ανωτέρω ΚΥΑ ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι λειτουργική εντός του Ιουνίου, με στόχο οι διαδικασίες έκπτωσης οφειλών για τους δικαιούχους (επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν αναγνωριστεί ανεξόφλητες απαιτήσεις) που θα υποβάλουν σχετικές αιτήσεις, να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2022».

Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, και συγχαίρουμε την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, Απασχόλησης, Ανάπτυξης και Οικονομικών, που ένα τόσο επίπονο και τεχνικά δύσκολο θέμα, ολοκληρώνεται επιτέλους με επιτυχία για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις μας που έχουν έδρα την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
Δείχνουμε για άλλη μία φορά ότι υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τις επιχειρήσεις μέλη μας, τις θέσεις εργασίας και γενικά την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας, δίνοντας λύση σε πολύ δύσκολα προβλήματα που μας απασχολούν.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ