Επισκέφθηκε την Δράμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεσμεύτηκε εκ νέου για τον άξονα Δράμας - Αμφίπολης. Μίλησε για στήριξη της επιχειρηματικότητας

0
1585

Την δέσμευσή του ότι ο άξονας Δράμας – Αμφίπολης θα υλοποιηθεί από την ΝΔ, προκειμένου να επιτευχθεί η άρση της απομόνωσης του Νομού, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προγραμματισμένη περιοδεία του στον Νομό Δράμας την Κυριακή 5 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του εφόσον γίνει κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις μεταξύ αυτών και στην βιομηχανία μαρμάρου η οποία μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες ακόμη θέσεις εργασίας στην περιοχή του Νομού Δράμας.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Δράμα, με την ευκαιρία της ομιλίας του το απόγευμα της Κυριακής, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», συνοδευόμενος από τον βουλευτή της ΝΔ στην Δράμα, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, όπως και με το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών του συμβούλων από την Δράμα. Ταυτόχρονα συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Αθανάσιο Ανδρούτσο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Μιχάλη Αμανατίδη. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του είχε συνομιλίες και με πληθώρα ακόμη τοπικών στελεχών της ΝΔ που έσπευσαν να τον συναντήσουν κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Δράμα.
Η επίσκεψή του προέδρου της ΝΔ στη Δράμα, άρχισε από τον Δήμο Δοξάτου όπου επισκέφθηκε το πνευματικό κέντρο. Εκεί τον υποδέχθηκε το ΔΣ του κέντρου και ο δήμαρχος Δοξάτου ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί κατάθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων της βουλγαρικής κατοχής. Λίγο αργότερα γύρω στις 10:30 επισκέφθηκε τον Ξενώνα της Ένωσης Κυριών Δράμας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την πρόεδρο της Ένωσης κ. Αλίκη Τσιαμούρα και το προσωπικό του Συλλόγου. Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, και ακολούθως κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης συνομιλώντας με πολίτες. Λίγο αργότερα επισκέφθηκε την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.
Γύρω στις 12 το μεσημέρι επισκέφθηκε την εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης και αμέσως μετά ακολούθησε το πρόγραμμα επισκέψεων σε Προσοτσάνη και Νευροκόπι. Κατά την επιστροφή του, με τελικό προορισμό την Καβάλα, κατέθεσε όπως ήταν προγραμματισμένο, στεφάνι στο ιστορικό Οχυρό Λίσσε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην εταιρεία Παυλίδης Μάρμαρα, όπου μετά την υποδοχή και την ενημέρωση που είχε για την δραστηριότητα της, από τον ιδρυτή της, Ευκλείδη Παυλίδη, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι όπως είπε είχε την δυνατότητα να επισκεφθεί μια επιτυχημένη ανταγωνιστική ελληνική επιχείρηση.
Σημείωσε δε ότι το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου από την Κίνα στην Αμερική και από την Μ. Ανατολή μέχρι την Αφρική. Τόνισε ότι το μάρμαρο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα μας και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος ώστε να υπάρξουν ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες, καλά αμειβόμενες, θέσεις εργασίας σε ένα κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης “Η ΝΔ την επόμενη ημέρα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο θα στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το πρόβλημα της ανεργίας των νέων που ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης και πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από την φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και στην Δράμα ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του μπορεί να δημιουργήσει αρκετές ακόμη χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός”.
Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την ανάγκη κατασκευής του άξονα μεταξύ Δράμας – Αμφίπολης σημείωσε “Έχω δεσμευθεί από την ΔΕΘ, αλλά έχει ενταχθεί και στο πρόσφατο πρόγραμμα για τις υποδομές που έχουμε ανακοινώσει, το έργο για την άρση της απομόνωσης της Δράμας. Η Δράμα αποτελεί μια από τις δυο περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας που δεν συνδέεται με κεντρικό οδικό άξονα. Το έργο Εγνατία – Δράμα μέσω Αμφίπολης είναι ένα έργο το οποίο θα δρομολογηθεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Αποτελεί δέσμευσή μου και αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων που εξάγουν τα προϊόντα τους και θέλουν να έχουν γρήγορη πρόσβαση όχι μόνο στην Εγνατία Οδό αλλά και σε όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόσθεσε αμέσως μετά ότι “Δεν θέλουμε οι επιχειρηματίες που επενδύουν στην χώρα να αισθάνονται διωκόμενοι στην ίδια τους την πατρίδα. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η χώρα μας έχει πιο δυσχερές επιχειρηματικό περιβάλλον από τις γειτονικές χώρες. Αυτό θα αλλάξει. Οι Έλληνες επιχειρηματίες θα κληθούν από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ να επενδύσουν στην πατρίδα μας. Να δημιουργήσουμε καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης και αυτή η συμφωνία αλήθειας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού επιχειρείν είμαι βέβαιος ότι θα τηρηθεί και από τις δυο πλευρές…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ